COVID-19 proposen rebaixa fiscal

 DARRERA HORA: 

El secretari d’Acció Institucional de Ciutadans (Cs) a la província, Héctor Amlleó, reclama que des dels Ajuntaments gironins s'impulsin mesures de tipus econòmic i fiscal per a ajudar als sectors afectats per les noves restriccions decretades per la Generalitat davant la segona onada de la pandèmia de la Covid-19. En el marc dels acords aconseguits fa uns mesos durant la pandèmia, Cs demana que es recuperin i ampliïn les ajudes i incentius per als sectors afectats.

Amelló recorda la necessitat de fer costat a les empreses i autònoms i és per això que ha anunciat que en aquells municipis amb representació del partit promouran els acords necessaris perquè es concedeixin ajudes als col·lectius econòmics que més estan patint els efectes de la pandèmia.

Amelló, ha apuntat que des de la formació liberal s'han mostrat preocupats per la situació sanitària, però també per les noves “bandades del Govern de la Generalitat”, a qui acusen d'adoptar mesures “improvisades, sense tenir un pla B i deixant a l'estacada a bars i restaurants, un dels sectors més afectats per la crisi”. En aquest sentit, secretari provincial d’Acció Institucional ha exigit “responsabilitat, consens i ajudes decidides” per a intentar superar aquesta situació.

CIUTADANS - 14/10/020 Cs Blanes proposa al govern que apliqui una rebaixa fiscal en les ordenances per a no perjudicar les famílies i facilitar l'obertura de negocis

El portaveu liberal, Cristhian Ortiz, recorda que l'any passat ERC i Comuns van pujar l'IBI un 4% “i ara, en plena crisi, haurien de rebaixar impostos”


Imatge CIUTADANS BLANES


Nota de premsa de CIUTADANS 

Rebuda el 1/10/020 

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Blanes, Cristhian Ortiz, ha sol·licitat al govern municipal -ERC i Comuns- “que siguin justos i rebaixin les taxes municipals” en el pròxim projecte d'ordenances fiscals. “Creiem que la rebaixa fiscal és una petició justa que permetrà alleujar l'economia familiar dels qui ho estan passant malament en aquesta crisi i alhora facilitarà l'obertura de negocis per la menor càrrega impositiva”, ha indicat Ortiz.

El regidor liberal ha recordat com durant l'any passat l'equip de govern va incrementar l'IBI un 4% “convertint-lo en un dels més alts de la província” i per això proposa que “ara, en plena crisi, haurien de rebaixar impostos”. A més, Ortiz ha recordat com “ens van vendre l'increment de l'IBI al·legant que dissenyarien unes bonificacions per als ciutadans que més el necessitaven i aquestes bonificacions no existeixen i és clar que només va ser una aixecada de camisa al PSC per a aconseguir el seu vot favorable”.

Per al portaveu de Ciutadans, resulta més necessari eliminar la despesa supèrflua del pressupost municipal i destinar-lo a pal·liar els efectes que el Covid-19 està tenint sobre les famílies i les pimes que no “mantenir la pujada d'impostos del passat any que ofega aa classe mitjana i treballadora perquè al govern li quadrin els números i pugui continuar gastant diners com si no existís la pandèmia”. És per aquesta raó que ha anunciat que el seu partit només donarà suport a la proposta del govern sobre ordenances fiscals “si hi ha una rebaixa directa dels impostos i es mantenen les bonificacions que s’han aplicat pel Covid”.

Ortiz ha justificat la seva decisió per la “necessitat d'impedir que la classe mitjana i treballadora hagi de tornar a pagar una nova crisi” i aconseguir també la reversió “del tancament setmanal de pimes que estem sofrint”. A tenor d'això últim, ha proposat que l'IAE de 2021 sigui “a cost 0” a fi d'intentar posar fi a la sagnia de comerços que estan tirant el tancament.

Comentaris