Marimurtra solidaritat i aprenentatge

 

Dos voluntaris internacionals pertanyents al programa ESC (European Solidarity Corps) s’incorporen al Jardí Botànic Marimurtra. 

Els voluntaris provenen d’Alemanya i la seva estada al Jardí Botànic de la Costa Brava s’allargarà durant un any. 


Imatge FUNDACIÓ CARL FAUST

Nota de premsa de la FUNDACIÓ CARL FAUST 

Rebuda el 30/09/2020 

La Fundació Privada Carl Faust, propietària i gestora del Jardí Botànic arimurtra, acull des d’aquesta setmana i durant el proper any dos voluntaris que formen part del programa europeu ‘European Solidarity Corps’, creat amb l’objectiu d’oferir als joves oportunitats de participar en programes de voluntariat que beneficien la comunitat que els acull, així com proporcionar-los un aprenentatge no formal d’alt nivell.

En aquest cas, la Fundació Carl Faust té en marxa la segona edició del projecte ‘Solidarity seeds in Marimurtra’ (llavors de solidaritat a Marimurtra) que ofereix als joves voluntaris un context en el qual podran aprendre en profunditat el funcionament, tan pràctic com teòric, d’un jardí botànic i de la seva relació amb el medi ambient, així com amb les diferents polítiques i tendències que en determinen la seva gestió.

Hi ha més informació d’aquest programa a www.marimurtra.cat/volunteers

L’arribada dels dos voluntaris alemanys ha estat possible gràcies a la cooperació amb l’entitat d’enviament Naturkultur, que és qui es va encarregar de donar a conèixer i seleccionar els voluntaris d’entre tots els candidats que hi van optar.

Aquesta és la segona vegada que Marimurtra participa en el programa ESC acollint voluntaris, donant així continuïtat a la presència de voluntaris internacionals a les seves instal·lacions i consolidant el seu programa de voluntariat vinculat a un projecte de la Unió Europea.

Finalment, cal destacar que des de la Fundació Carl Faust també s’ofereixen altres opcions de participació i voluntariat local pensades per a la ciutadania de proximitat. En aquest context més local, hi ha prevista la participació en accions puntuals, en accions amb una durada limitada i el voluntariat de llarga durada.


Comentaris