Catàleg Marimurtra document viu

La Fundació Carl Faust publica per primera vegada el Catàleg de Tàxons del Jardí Botànic Marimurtra.  

El document, que es pot consultar en línia, conté fins ara 3.214 registres a l’espera de ser completat en els propers mesos.  


Drets de còpia de la imatge FUNDACIÓ CARL FAUST 


Nota de premsa de la FUNDACIÓ CARL FAUST   

Rebuda el 13/10/2020  

La Fundació Privada Carl Faust ha publicat el Catàleg de tàxons del Jardí Botànic Marimurtra, del qual n’és propietària i gestora. Aquest document recull la relació de tàxons que es poden trobar a Marimurtra i és una eina bàsica que serveix tan per a la gestió del propi Jardí Botànic com per a la comunitat científica, que d’aquesta manera per primera vegada pot ser coneixedora a fons de quin és el patrimoni botànic del jardí.

Aquest índex, que es publica per primera vegada, és també una eina essencial de divulgació científica i de relació entre jardins botànics i centres de recerca, ja que afavoreix els intercanvis d’aquelles espècies interessants per a cada entitat, els estudis de biodiversitat, d’aclimatació vegetal, de conservació de la flora i del patrimoni etnobotànic, etc.

Essent el Jardí Botànic Marimurtra un museu viu, el seu catàleg florístic es troba sempre en contínua revisió tan pel que fa al nombre de tàxons com a la classificació taxonòmica de les mateixes i també per les constants incorporacions (intercanvi, donacions, conservació de flora amenaçada, etc.). Així, mentre es treballa contínuament per determinar amb la major exactitud quants tàxons vegetals hi ha al Marimurtra en cada moment, el seu índex també evoluciona en la línia de comprovar que les espècies que conté estan ben identificades i correctament referenciades des del punt de vista taxonòmic. Aquest és, doncs, un document viu que evoluciona a mesura que s’aprofundeix en el coneixement del contingut botànic del Jardí Botànic Marimurtra.

El catàleg es pot consultar en diferents formats a: 

www.marimurtra.cat/taxons


Comentaris