Convocat concurs de relats breus

Per promoure la creació literària. 

Poden participar joves de 12 a 25 anys i el termini per presentar originals és des del 16 de novembre fins al 5 de desembre. 


Imatge TODOCOLECCION.NET


Nota de premsa de l'AJUNTAMENT 

Rebuda el 5/11/2020 

L’Ajuntament de Blanes, a través de la Biblioteca Comarcal de Blanes, ha convocat la 12a edició del Concurs Literari ‘Bolleré’, que guardonarà els millors relats breus escrits per joves. Es tracta d’un certamen amb una tradició força arrelada al municipi on comença la Costa Brava, i que té per objectiu promoure els valors culturals de la literatura, així com incentivar la creació literària entre els joves.

El concurs està adreçat a un ample ventall d’edats, ja que abasta des dels 12 fins al 25 anys, aplegades en dues principals categories. La Categoria ‘A’ és per a joves que tinguin de 17 a 25 anys, i la Categoria ‘B’ per a nois i noies que tinguin de 12 a 16 anys. La temàtica dels treballs és lliure, i es poden escriure tant en llengua catalana com castellana.


Premis de 500€ i 200€

Els Premis Bolleré destrien un primer premi i un finalista per a cadascuna de les dues categories. En la Categoria ‘A’ per a joves de 17 a 25 anys el primer premi està dotat amb 500€, així com 150€ pel finalista; i en la Categoria ‘B’ per a joves de 12 a 16 anys el primer premi es guardona amb 200€, i amb 50€ el relat triat com a finalista.

El termini de presentació dels treballs s’obrirà a partir del 16 de novembre vinent, i es tancarà el 5 de desembre, ambdós inclosos. Els relats hauran de tenir una extensió mínima de tres fulls, i una extensió màxima de sis fulls. Tots els treballs s’han de presentar en format Word escrits amb lletra Arial mida 12, interlineat 1,5, impresos a una sola cara i pàgines numerades.


Registre dels relats

Els treballs que optin al XII Concurs Literari Bolleré s’han de presentar al Registre General de l’Ajuntament de Blanes –Passeig de Dintre, 29-, a l’oficina de l’AMIC, de dilluns a divendres, de 8’30 a 14’30 h, comunicant que es vol participar al XII Concurs Literari Bolleré, i mantenint les dades amb un pseudònim. Val a dir que per fer el registre d’entrada cal demanar cita prèvia d’atenció ciutadana: www.blanes.cat/citaprevia

Una altra opció és presentar el relat per correu postal certificat, una modalitat en què comptarà com a data de lliurament la que figuri al mata-segells. En tots dos casos, la presentació dels originals ha d’incloure dos sobres tancats: un de gran i un de petit. Al sobre gran ha d’haver-hi el relat aspirant (5 còpies), i escriure a l’exterior ‘XII Concurs Literari Bolleré’, el pseudònim de l’autor o autora, així com el títol del treball i la categoria a la qual opta. D’altra banda, al sobre petit s’hi ha d’incloure les dades personals dels i les participants: títol del treball, nom i cognom de l’autor/autora, fotocòpia del DNI o document acreditatiu, així com l’adreça postal, telèfon i e-mail per poder contactar.


Jurat i Lliurament de Premis

Els relats guanyadors i finalistes els escollirà un jurat compost per un responsable polític (l’alcalde o el regidor de Cultura); un/-a tècnic/-sa de la Biblioteca Comarcal, un/-a especialista en llengua i/o literatura; un/-a escriptor/-a de literatura juvenil; un/-a tècnic/-a d’un departament de l’Ajuntament de Blanes; i una persona guanyadora d’anys anteriors.

Els membres del jurat emetran un veredicte que serà inapel·lable, i està limitat a no poder declarar guanyador i finalista un mateix autor o autora. També es reserva el dret del jurat a declarar desert el concurs, premiar relats ex-aequo o desqualificar qualsevol treball que no sigui original, o bé que considerin que atempta contra la llibertat, l’ètica o el respecte a les persones.

La proclamació del veredicte del jurat i el lliurament de premis es farà en un Acte Públic que tindrà lloc a la Biblioteca Comarcal de Blanes l’any vinent, més concretament el 29 de gener, formant part dels actes de celebració de l’aniversari de la ‘Biblioteca Jove’. Val a dir, per últim que els treballs presentats tindran la propietat dels seus autors i autores, tot i que l’Ajuntament també es reserva els drets d’edició sobre les obres presentades o premiades.



RELACIONAT

La història de com la cançó “Bolleré” de Cathy Claret es va convertir en un himne cannábic


Comentaris