Nova denominació políticament correcte of course

Blanes farà un concurs per escollir un nou nom pel Casal de Joves de la vila a través d’Instagram  

Del 20 de novembre al 4 de desembre es podran proposar tants noms com es vulgui. És una de les iniciatives engegades pel nou equip dinamitzador  


Imatge facilitada per la institució


Nota de premsa de l'AJUNTAMENT  

Rebuda el 17/11/2020  

El Casal de Joves de Blanes ha iniciat aquesta tardor una nova etapa, amb un renovat equip de programació i dinamització del servei que ha començat a posar en marxa diverses iniciatives. Durant el passat mes d’octubre es va condicionar l’espai per adaptar-lo a les mesures de prevenció de la Generalitat per contenir la COVID-19 per endegar noves propostes pels i les joves.

Malauradament però, les activitats previstes per aquest novembre s’han hagut d’interrompre precisament a causa de les darreres directrius dictades pel PROCICAT, però tampoc això ha aturat les ganes de donar-li una nova embranzida al servei. Per això, actualment s’està treballant contrarellotge per adaptar les activitats que estaven previstes perquè se segueixin online a través d’un nou canal YouTube: 

https://www.youtube.com/watch?v=DLIt4F9Z7EQ


Escollir un nom

Una de les primeres propostes que ha fet el nou equip és precisament escollir un nom pel Casal de Joves de Blanes, que durant molts anys es va denominar ‘Morralla’, en referència a les arrels marineres de la vila on comença la Costa Brava. Al no poder seguir utilitzant aquesta anterior denominació, calia trobar-ne una de nova que contribueixi a donar-li una identitat, una manera de referir-s’hi que no sigui la genèrica.

Per això s’ha pensat que, per escollir-la, s’ha de fer de la manera més democràtica i participativa possibles. Una altra fita a aconseguir és fomentar la creativitat dels seguidors d’Instagram mitjançant l’aportació d’idees i propostes pel concurs. En aquest sentit, podrà participar al concurs qualsevol persona que els segueixi al perfil d’Instagram del casal i comparteixi la publicació del concurs etiquetant-ho al @casal_joveblanes

D’entre totes les propostes que es presentin, s’exclouran automàticament les que puguin tenir un caràcter racista, masclista, homòfob o que ofenguin la dignitat de les persones. Tampoc podran participar al concurs totes aquelles denominacions que ja comptin amb un registre de copyright que impediria la seva possible utilització.


Del 20 de Novembre al 4 de Desembre

El concurs s’encetarà amb una publicació a l’Instagram aquest proper divendres 20 de novembre, després que amb anterioritat, durant aquesta setmana, s’estarà fent difusió del certamen. Per participar s’haurà de fer com a mínim una proposta de nom del casal, dins del termini en què s’ha estipulat que durarà el concurs: del 20 de novembre al 4 de desembre.

L’Àrea de Joventut s’encarregarà de seleccionar les propostes que més s’adeqüin als serveis, usos i necessitats que es volen fer en aquest equipament. A partir d’aquí, aquestes propostes passaran a la segona fase del concurs, quan es votarà per escollir el nom definitiu. El sistema també serà el màxim de participatiu i obert a tothom. Durant una setmana, es podran formular les votacions a través d’una enquesta online de Google Drive enllaçada a la biografia del @casal_joveblanes.


Votacions del 4 a l’11 de Desembre

En aquest cas, el termini per votar serà del 4 de desembre a les 6 de la tarda fins a l’11 de desembre a la mateixa hora. Serà llavors quan, a través d’un Live Instagram s’anunciarà el nom de la proposta guanyadora del concurs, de manera que ja es coneixerà la nova denominació, així com el nom de la persona que ha formulat la proposta.

Un altre al·licient per promoure la participació és que, entre totes les persones que hagin presentat una proposta de denominació pel Casal de Joves, es farà un sorteig aleatori que decidirà qui s’enduu el premi: una panera amb articles cedits pels botiguers de Blanes. D’aquesta manera, tothom qui presenti una proposta té la opció de guanyar el premi.

Per últim, el què també contemplen les bases del concurs, és la possibilitat que pugui haver un empat de votacions quan s’estigui escollint el nom que agrada més al participar-hi. En aquest cas, es farà una nova votació només entre les propostes més votades. Si després de la segona votació persisteix l’empat, la proposta guanyadora es decidirà mitjançant un sorteig públic.


https://youtu.be/DLIt4F9Z7EQ



Comentaris