Per què el Consell Comarcal reserva les actes CP?

Ciutadans denuncia que el Consell Comarcal de la Selva no fa públiques les actes de la Comissió Permanent impedint a l’oposició fiscalitzar l’acció de govern. 

El portaveu comarcal, Miguel Ángel González, reclama transparència al govern comarcal perquè és el Consell de Catalunya que té més pressupost i ha estat esquitxat per casos de corrupció. 


Imatge COLETAONA.BLOGSPOT.COM


OPINIÓ DdB: Huy, huy, huy...

Nota de premsa de CIUTADANS 

Rebuda el 9/11/2020 

El grup de Ciutadans (Cs) al Consell Comarcal de la Selva ha denunciat que el govern de l’organisme comarcal (JxCat, IpS, PSC) no fa públiques les actes de la Comissió Permanent -l’equivalent a una Junta de Govern- impedint d’aquesta manera que l’oposició pugui realitzar la tasca de fiscalització corresponent. 

“La normativa és molt clara i especifica que la Comissió de Govern, passats deu dies de la seva reunió, ha d’enviar a tots els membres de la corporació una copia de l’acta, així ho contempla l’article 113.1b) del Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Corporacions Locals”, ha explicat el portaveu comarcal de Ciutadans, Miguel Ángel González.

González va presentar divendres una instància al Consell Comarcal en la que dona cinc dies perquè li siguin trameses totes les actes de totes les reunions celebrades per la Comissió Permanent i de les seves reunions preparatòries durant el present mandat, iniciat l’11 de juliol de 2019. 

“És un escàndol i és indignant que des de l’inici de la legislatura els consellers de l’oposició no puguem disposar de cap de les actes de la Juntes de Govern, ho he denunciat en el plenari i no he rebut resposta així que m’he vist obligat a presentar la instància i tenen 5 dies per respondre’m, ni un dia més”, ha manifestat González.

Considera el portaveu liberal que el Consell Comarcal de la Selva “hauria de ser el més transparent possible tant perquè és el que més pressupost té de tota Catalunya com perquè ha estat esquitxat per casos de corrupció”, ha manifestat. “Estan obligat a entregar-nos les actes”, ha sentenciat González.


Comentaris