Sanitaris blanencs en risc informàtic

CSIF denuncia falta de seguretat en els sistemes informàtics de la Generalitat 

L'aplicatiu de la borsa de treball de l’ICS presenta problemes que podrien afectar les dades de caràcter personal dels usuaris 


Imatge Pantallazo de l'aplicatiu de la borsa de treball de l'ICS

Nota de premsa de CSIF 

Rebuda el 13/11/2020 

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques, denuncia falta de seguretat en l'aplicatiu de la borsa de treball (bossa de gestor curricular SGRH) de l'Institut Català de Salut (ICS). El sindicat ha detectat que, des d'ahir a la tarda, tots els inscrits en aquesta bossa es cognomenen “Bonet Diaz” i la resta de les dades correspon a l'usuari, però això repercuteix en tots els certificats i gestió curricular. Repercuteix tant en els usuaris pendents d'introducció de dades en la bossa per a la validació de mèrits i millora de contracte com per a tots els opositors que van superar la convocatòria d'oposició del 2018, que tenen fins al 15 novembre del present any com a termini màxim per a introduir dades meritòries.

CSIF s'ha posat en comunicació amb l’ICS i no saben que ha pogut passar. Al·ludeixen que sembla ser un problema tècnic, però no el tenen molt clar. Ni tampoc saben quan es pugui solucionar el problema.

Per al sindicat, “que es pugui piratejar una base de dades com la borsa de treball, demostra la falta de seguretat dels sistemes informàtics de la Generalitat i ens reafirma en la nostra reticència al fet que es puguin realitzar les pròximes eleccions sindicals de manera telemàtica. Han de plantejar-se urgentment revisar, modificar i actualitzar els protocols de seguretat oportuns. D'altra banda, es presenta un gran problema de protecció de dades i veurem que fa l'autoritat competent Són dades de caràcter personal amb un nivell de confidencialitat alta”.

CSIF exigeix a la Generalitat màxima transparència i que es donin les explicacions pertinents del que ha succeït.


Comentaris