Els CAP de Blanes exposats a embolics

CSIF denuncia el caos en l'Atenció Primària de Catalunya  


Imatge 101CHISTES.COM  

Nota de premsa del sindicat CSIF  

Rebuda el 4/12/2020  

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques, denúncia el caos en l'Atenció Primària de Catalunya.

Aquest sector porta molt temps acusant falta de personal i recursos i davant la pandèmia ha hagut d'assumir noves funcions. La forta pressió assistencial i la càrrega de treball porten al fet que el col·lapse sigui cada vegada major. La impossibilitat de contactar telefònicament amb un centre és ja l'habitual.

Per si no fos suficient, a més de portar gran part de la càrrega de la Covid-19, cada ambulatori es gestiona depenent del criteri i voluntat del gestor del centre, fins al punt que sembla que no es treballi en la mateixa empresa. Les línies competencials han desaparegut. Hi ha infermeria amb competències de metges, TCAI amb competències d'infermeria, auxiliars administratius que estan cribant a les portes dels centres. Tots ells sense cobertura legal ni remuneració econòmica, amb el risc que tot això comporta.

“L'Administració es justifica amb protocols i delegacions que no estan dins del marc jurídic. Quan l’ICS sol·licita ‘voluntarietat’ per a realitzar alguna acció, s'ha de tenir en compte que està fora de la legalitat”.

CSIF exigeix a la Generalitat que, d'una vegada per totes, es doti a l'Atenció Primària d'un pressupost òptim, de més personal i d'una major centralitat, que reverteixi en una millora del sistema sanitari. El suport a l'Atenció Primària és de vital importància perquè la seva funció, entre altres, és la seva acció preventiva.



Comentaris