Eurodiputada visita Blanes i flipa amb l'entorn

Sira Rego, d'Unidas Podemos, es compromet a Blanes a fer "tot el possible" per a la protecció del Delta de La Tordera  


Imatge facilitada per l'organització  

Nota de premsa de BLANES EN COMÚ PODEM  

Rebuda el 10/12/2020  

L'eurodiputada d'UP i portaveu europea de IU, Sira Rego, ha visitat el Delta de La Tordera a Blanes junt amb diversos regidors de Catalunya en Comú Podem.

El pas de la tempesta Glòria no només va portar destrosses i desgràcies. Els veïns i veïnes de Blanes i Malgrat de mar es van despertar també amb una bona notícia: la força de la natura va reconstruir la desembocadura del riu Tordera, creant una llacuna que ràpidament es va convertir en un paradís natural per la fauna, especialment per les aus.

L'eurodiputada Sira Rego ha visitat aquest espai en companyia de regidors i regidores dels "Comuns". Després d'algunes reunions de treball sobre aquesta qüestió entre l'equip del Parlament Europeu i el Grup Municipal de Blanes en Comú Podem, Rego havia mostrat el seu interès per conèixer el lloc en persona per poder veure de primera mà les necessitats que pot necessitar l'espai per la seva protecció i traslladar-la a Brussel·les.

La parlamentària europea ha mostrat la seva sorpresa pel que ha considerat un "regal de la natura que s'ha de protegir". Després d'elogiar la rapidesa dels ajuntaments implicats per tancar i protegir l'espai, Rego garanteix la seva "total implicació per aconseguir que la UE participi en la protecció d'aquest patrimoni natural".

Rego, acompanyada per la regidora Rosa Aladern i els regidors Pere Lopera i Miky Corregidor de Blanes en Comú Podem, així com altres regidors i regidores de CeC de Lloret de mar, Caldes de Malavella o Lliça de Munt, ha considerat que aquest fenomen natural és "una oportunitat per construir un projecte basat en el turisme ecològic i sostenible" que, segons Rego, "no es pot deixar passar i mereix el suport de totes les administracions públiques, des de la Generalitat fins a Europa".

El Delta de La Tordera s'ha convertit de manera fortuïta en un veritable refugi per a centenars d'aus, algunes en seriós perill, a més de ser un lloc privilegiat per l'observació per aficionats a l'ornitologia. Tanmateix, la pandèmia ha sigut un perfecte aliat de la natura, en disminuir dràsticament la presència humana i l'explotació dels aqüífers per la baixada del turisme. Salvaguardar aquest espai natural "és una prioritat absoluta", segons els regidors de Blanes en Comú Podem.



Comentaris