Rosa Lluch polítics que mimen Blanes

Els Comuns no seríem el que som sense la nostra gent, que lluita i s'implica per a què la resta de la societat visqui millor”

La candidata d'En Comú Podem Per Girona inicia a Blanes -la plaça forta de la formació- una ronda de trobades amb assemblees territorials per agraïr el suport i la confiança i encoratjar la feina d'una campanya “atípica” per la Covid-19


Imatge facilitada per l'organització

Nota de premsa de BLANES EN COMÚ PODEM  

Rebuda el 18/12/2020  

La candidata d'En Comú Podem Per Girona, Rosa Lluch, ha saludat aquesta tarda a l'assemblea de la formació a Blanes, que ja engega motors per la campanya de les catalanes del 14F. El municipi de La Selva és on els Comuns tenen la cantera de vot més important i de fet els seus cinc regidors governen a Blanes amb ERC.

Lluch ha obert la reunió i ha empatitzat de seguida amb una trentena de militants de Blanes en Comú Podem connectats via online: “M'han parlat molt de vosaltres, fa temps que sé que treballeu molt i això és ben visible en els resultats electorals que heu anat tenint en totes les darreres comtesses”, ha destacat la candidata.


Sense assemblees com aquesta, sense persones com vosaltres, que heu optat per lluitar, per implicar-vos, per contribuir i colaborar per a què tota la resta de la societat visqui millor, els Comuns no seríem els que som”, ha emfatitzat Lluch.

Penso que el més important que us puc dir avui és que estic profundament contenta i agraïda de tenir l'honor d'encapçalar la candidatura d'En Comú Podem a les Comarques Gironines. Estic molt agraïda de la vostra confiança i del vostre compromís”, ha compartit Rosa Lluch. A més, ha destacat que “part d'aquesta alegria i també tranquilitat és perquè tinc al costat al Joan Salmerón, que anirem ben bé de la mà (Salmerón és ex regidor de Blanes i número 2 a les catalanes per ECP CCGG), i també tinc molt a prop en aquesta candidatura a en 'Prodi' (l'alies de Jose Manuel Morales, coordinador de Confluència Jove, treballador d'Hostaleria i raper). “Estic segura que els tres i la resta de la candidatura, i amb cadascú de vosaltres, farem la millor feina”, ha assegurat la cap de llista.

Lluch s'ha referit així mateix a les dificultats de fer campanya en plena pandèmia, una “conjuntura difícil que no ens permet gairebé circular i que segurament durarà un temps”. Així que “ens coneixerem virtualment”, ha dit la candidata a la militància blanenca, tot i que ha volgut recordar que a alguns ja els va conèixer “el 8 de novembre de 2019 a l'acte de final de campanya de les generals al teatre de Blanes, on les candidates vam rebre el vostre suport, escalf i també una alegria increïbles”.

Per acabar, Rosa Lluch ha llançat un missatge encoratjador i de suport mutu per la campanya de les catalanes: “Certament us necessito, ens necessitem tots plegats. Us demano sincerament que fem juntes aquest camí, que visquem juntes aquesta campanya electoral que serà molt atípica. Però treballarem molt, treballarem fort i si és per mi, ens ho passarem el màxim de bé possible. Gràcies, compto amb vosaltres i estaré al vostre costat sempre que em necessiteu”.


Breu biografia de la Rosa Lluch Bramon, candidata per Girona d'En Comú Podem a les eleccions catalanes del 14-F

51 anys, nascuda a Barcelona, destaca que és de “família del Pla de l'Estany de tota la vida”, comarca amb la que té molta vinculació, així com amb La Garrotxa i l'Alt i el Baix Empordà. Professora del Departament d’Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona i doctora en Història per la Universitat de Girona, on també ha estat professora, especialitzada en història medieval. Experta en Història Medieval i en concret en el conflicte de remença a les Comarques Gironines en els segles XIV i XV. Actualment prepara una exposició sobre els remences a la Garrotxa i La Selva.

És filla de l'ex ministre socialista Ernest Lluch, pare de la reforma sanitària a Espanya, assassinat per ETA ara fa vint anys. El seu compromís civil en el camp de la resolució de conflictes i la defensa dels Drets Humans ve de lluny. Va col·laborar en el procés de pau a Euskadi. Va contactar amb el món dels Comuns en la jornada 'Construint la Pau', organitzada per l’Ajuntament de Barcelona el 2018 on va defensar la necessitat d’una política penitenciària orientada a la reconciliació i a la reinserció.

Va tancar la llista d'En Comú Podem al Congrés l'abril de 2018 i va encapçalar la llista de la coalició al Senat per Barcelona a les passades eleccions generals del novembre de 2019. Membre de l'Executiva i el Consell Nacional de Catalunya En Comú.

Lluch assegura que “sempre he estat convençuda de la necessitat de la col·laboració i entesa entre les forces d’esquerres, sobre la base dels valors de la justícia social i dels drets humans, del feminisme i de la justícia ambiental”. Fa un pas endavant liderant la candidatura de Girona amb la idea de “contribuir a dibuixar una majoria de progrés a Catalunya que defensi els serveis públics i superi les polítiques d’austeritat i retallades que han caracteritzat la resposta a la crisi econòmica, així com de comprometre’m a afavorir el diàleg i la superació de la crisi territorial”. La candidata creu en “una reforma que concreti el caràcter plurinacional de l’estat i l’aprofundiment de l’autogovern que inequívocament ha de ser votada per la ciutadania”.



Comentaris