Artistes blanencs convenientment indexats i catalogats

El Consell Comarcal de la Selva presenta el Dossier de professionals de les arts escèniques i la música de la Selva 2021  

El Dossier de les arts escèniques i la música és una eina de suport a la professionalització del sector cultural creatiu que té la finalitat de donar a conèixer els creadors i afavorir la contractació professional, molt especialment als ajunatments de la comarca i de la resta del territori  

Els Blanencs:  

  • CIA NIÑAS DEL MAGO  
  • ESBART JOAQUIM RUYRA  
  • EL CLUB DE LAS MUÑECAS  
  • DESENCHUFADOS  
  • CAT KLEZMER TRIO  
  • COBLA TROPIC  
  • BIFLATS  
  • COR DE CAMBRA SOTA PALAU  
  • BLUELOUNGE QUARTET  
  • CABOTATGE HAVANERES  


Biflats a la Festa Major Petita de Blanes 2019. Imatge SELVA CULTURA  

Nota de premsa del CONSELL COMARCAL  

Rebuda el 17/12/2020  

En aquesta edició, el Dossier està format per 70 professionals i companyies de la Selva que treballen diferents disciplines dins les arts escèniques (dansa, teatre, circ, entre altres) i la música, i que tenen un espectacle per exhibir i una trajectòria artística.

La comarca de la Selva té un vincle molt important amb la cultura, no només per tot el seu patrimoni material i immaterial, sinó també per una presència molt rellevant d’agents creatius i de moviments artístics i culturals.

El projecte és una iniciativa de SelvaCultura, dins de la línia de treball que s’està impulsant des del Consell Comarcal, per donar suport a la promoció de l’escena cultural - creativa com a factor de dinamització social i econòmica a la comarca.

El Dossier de professionals d’arts escèniques i música s’inclou en el marc del projecte SelvaCultura (www.selvacultura.cat), una nova estratègia de desenvolupament de l’àmbit cultural i creatiu de la comarca que preveu tres pilars fonamental de l’àmbit cultural: territori (acció cultural als municipis), agents culturals (professionals, entitats) i públic cultural.

Les companyies i grups de música que formen part de dossier 2020 van haver d’acreditar la seva professionalitat a partir de la seva trajectòria com a grup o intèrpret i garantir el nombre d’actuacions realitzades en equipaments i/o programacions professionals.

El president de l’ens selvatà, Salvador Balliu, i el conseller de Cultura, Pere Fernàndez, han valorat molt positivament aquesta iniciativa que s’emmarca dins el projecte SelvaCultura, que es va posar en marxa en l’anterior mandat, concretament la primavera de l’any 2017. En aquest sentit, Balliu i Fernández han destacat la bona feina que s’està duent a terme des de l’ens comarcal en la promoció de l’escena cultura com a factor de dinamització social i econòmica de la comarca.

Aquest dossier es pot consultar a la web SelvaCultura.cat i també s’ha imprès en paper per a distribuir-lo als ajuntaments i programadors culturals i forma part d’una campanya de comunicació digital impulsada des del programa SelvaCultura, que impulsa l’ens selvatà.



Comentaris