Progre o carca? la Costa Brava reserva de la biosfera

David Cid (CatECP) insta a retirar la candidatura: “No pot ser un rentat de cara a les polítiques antiecològiques del Govern i una estratègia per a augmentar el turisme”  

El portaveu dels Comuns a la comissió de Territori i Sostenibilitat dóna suport a la petició de SOS Costa Brava i critica les polítiques urbanístiques a la zona i la manca d'ambició per protegir els parcs naturals  


Imatge facilitada per l'organització  

Nota de premsa de BLANES EN COMÚ PODEM  

Rebuda el 22/12/2020  


El portaveu dels Comuns a la comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament, David Cid, ha instat en nom d'En Comú Podem a la retirada de la candidatura de Reserva de la Biosfera de la Costa Brava, en la línia del que ve demanant des de fa temps la plataforma SOS Costa Brava, que s'ha vist refrendada per l'informe desfavorable de la UNESCO a la candidatura impulsada per la Diputació de Girona.

Entenem que aquesta candidatura no pot ser un rentat de cara a les polítiques antiecològiques que està duent a terme el Govern de la Generalitat, ni en cap cas només una estratègia per a augmentar el turisme a la Costa Brava”, ha declarat Cid.

Creiem que les polítiques que s'estan duent a terme en el territori van en la direcció contrària al que suposaria una veritable candidatura a la Reserva de la Biosfera”, ha afegit el portaveu dels Comuns a Territori. “En primer lloc, ni les polítiques urbanístiques estan sent tot l'ambicioses que són necessàries per protegir un territori que ja està densament poblat i sobretot amb una alta ocupació urbanística en el seu conjunt”. A més Cid considera que “caldria una política molt més ambiciosa en els espais protegits com són els parcs naturals, tant del Cap de Creus com de les Illes Medes i de l'Estartit”.

Creiem que la política d'infraestructures del Govern de la Generalitat, i en particular del conseller Damià Calvet, res té a veure amb una agenda verda, representa una agenda gris”, ha reblat el diputat. En concret, s'ha referit a “infraestructures com l'extensió de la C-32 entre Blanes i Lloret o per exemple la variant de Torroella de Montgrí de la C-31, amb la voluntat de construïr aquesta autopista a la Costa Brava, el que van bàsicament és en la direcció contrària: a augmentar encara més la pressió urbanística i turística sobre un territori que ja pateix molt directament el que ha representat aquesta segona onada des d'un punt de vista de 'boom' urbanístic”.

En definitiva, Cid ha sentenciat que les polítiques del Govern de la Generalitat “van en la direcció contrària al que s'hauria de fer, que és preseservar el territori i protegir realment el litoral de les CCGG com reclama SOS Costa Brava”.



Comentaris