10è Dia Mundial de la Ràdio a Blanes

Avui dissabte 13 de febrer amb diverses activitats  

Ràdio Blanes emetrà una programa especial a les 4 de la tarda, i la Biblioteca ha fet una ‘Taula de Llibres’ i un programa de ràdio sobre el 18è aniversari que ha complert la biblio aquest 2021  


Imatge facilitada per la institució  

                              

Nota de premsa de l'AJUNTAMENT                       

Rebuda el 12/2/2021


Des de fa uns quants anys, Blanes viu el Dia Mundial de la Ràdio que se celebra el dissabte 13 de febrer amb diverses activitats organitzades per Ràdio Blanes –l’emissora municipal de la vila- i la Biblioteca Comarcal. El Dia Mundial de la Ràdio va ser proclamat l’any 2011 pels Estats Membres de la UNESCO, i va ser adoptat per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any següent, al 2012.

Va ser llavors quan es va decidir que el 13 de febrer esdevingués el ‘Dia Mundial de la Ràdio’, que aquest 2021 compleix els seus primers 10 anys de commemoració, i més de 110 anys des del naixement de la posada en marxa de l’experiència radiofònica. En aquesta ocasió, les mesures per contenir l’expansió de l’epidèmia COVID-19 han provocat que les principals activitats que es faran a Blanes siguin necessàriament telemàtiques, llevat d’una excepció.


Programa Especial

En el cas de Ràdio Blanes, ha preparat un programa especial que s’emetrà aquest dissabte 13 de febrer, coincidint amb el Dia Mundial de la Ràdio, a partir de les 4 de la tarda. Es podrà seguir pel 97.7 FM de l’emissora, així com per streaming a través de la seva web https://www.radioblanes.cat/

Durant més de dues hores i mitja el programa comptarà amb les aportacions que faran els col·laboradors i oients de Ràdio Blanes. Les intervencions parlen sobre què ha significat el món de la ràdio a la seva vida, ja sigui com a conductors i conductores de programes, o bé senzillament com oients, completat per una petició musical amb una cançó que tingui un significat especial per aquella persona, i que acompanyarà el seu fragment de veu enregistrat.

La commemoració del Dia Mundial de la Ràdio es completarà aquest mateix dissabte amb un especial a tots els programes que s’emeten aquest dia. Començant pel matiner ‘Raíces’, i continuant per ‘Latineando’, ‘Engega’t’, ‘Bojos pel pop’, i ‘Heavy on the Rocks’. Hi ha haurà intervencions i peticions de l’audiència, així com informacions relacionades amb el món de la ràdio, i la majoria de cançons dels espais faran referència a la ràdio.


Biblioteca Comarcal 

Per la seva banda, la Biblioteca Comarcal de Blanes, dins del projecte ‘Biblioteca UNESCO’, ja fa uns quants anys que també celebra el Dia Mundial de la Ràdio. Fins al proper 20 de febrer, ha muntat una ‘Taula de Llibres’ al vestíbul de l’equipament cultural, on hi ha llibres que tracten sobre aquest mitjà de comunicació, així com objectes relacionats amb el món de la ràdio.

D’altra banda, aquest passat dijous Ràdio Blanes va emetre dins el seu programa ‘La Taverna’ un apartat especial dedicat als 18 anys que ha complert aquesta setmana la Biblioteca Comarcal. Més concretament, va ser el dilluns 8 de febrer, i en aquest cas la commemoració ha quedat plasmada a través de la conversa entre dues de les persones que treballen a la Biblioteca Comarcal, que fan un recorregut per aquests 18 anys.

Són Montse Mateu, tècnica auxiliar de biblioteca, i Conchi Fernández, bibliotecària, i la seva intervenció està tractada en forma de conversa, recordant anècdotes i peripècies viscudes a l’equipament cultural. El programa ‘La Taverna’, dins del qual s’ha inclòs aquest especial sobre els 18 anys de la Biblioteca, es repeteix aquest diumenge a les 11 del matí, i també es pot descarregar al web de Ràdio Blanes.



Comentaris