Aturar la C32 pacte de la CUP i els comuns

Acorden combatre l’emergència d’habitatge i avançar cap a un nou model policial en la seva primera reunió  



Imatge RADIOCALELLATV.CAT

Contingut de l'agència ACN  

Rebut el 23/2/2021  


La CUP i En Comú Podem s’han reunit aquest dimarts al matí en el marc de les converses per explorar possibles pactes de Govern. Les dues formacions han acordat fer front a l’emergència d’habitatge, avançar cap a un nou model policial o fer front a l’emergència climàtica. D’altra banda, s’han fixat les línies per fer front a l’extrema dreta, que ha obtingut representació al Parlament. Totes dues formacions s’han emplaçat a continuar parlant els pròxims dies.

Els anticapitalistes han assenyalat que els resultats mostren la voluntat dels catalans de fer “un gir cap a l’esquerra i un avenç en l’exercici del dret a l’autodeterminació”. Per això han instat els comuns a “situar-se com un agent clau en la ruptura amb el règim del 78 i a participar del nou cicle per dur a terme polítiques transformadores a partir de grans acords”.

La CUP ha recordat als comuns que els socialistes, amb qui governen a Madrid, representen “l’actor necessari per seguir garantint la unitat d’Espanya i els interessos econòmics i polítics del règim”.Segons els comuns, la trobada també ha servit per acordar aturar projectes que afecten el territori com:

  • el BCN World
  • l’autòdrom de Terramar
  • el perllongament de la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar

D’En Comú Podem hi ha assistit el diputat electe David Cid, Candela López, Jordi Martí i Conchi Abellán. Per part de la CUP, hi han assistit els diputats electes Eulàlia Reguant, Pau Juvillà i Xavi Pellicer.



Comentaris