Avui 34è Concurs de Murals de Sant Jordi

DARRERA HORA  (3)

Queda tan sols un dia perquè Casa Saladrigas obri les portes de la nova exposició que allotjarà durant els propers 30 dies. És una ocasió molt especial, ja que es tracta dels dibuixos que formen part del ‘34è Concurs de Murals Sant Jordi’ 2021, 2a edició Confinada.

La COVID ha provocat que per segon any consecutiu no es pugui fer el multitudinari esdeveniment al Passeig de la Mestrança, però no ha aturat la creativitat dels nens i nenes que hi participen. Són alumnes de les 10 escoles d’educació primària públiques i concertades que hi ha a Blanes, inclosa l’Escola d’Educació Especial Ventijol.

El passat 7 d’abril es van repartir a tots els centres educatius els plafons sobre els quals havien de desplegar la seva imaginació els nenes i nenes aplegats en grups d’entre 4 i 6 alumnes. No tan sols per aspirar a algun dels premis del concurs, també per desplegar la seva inventiva. Finalment, la setmana passada es van recollir les creacions, i aquests darrers dies s’està enllestint el muntatge i penjada dels quadres.

L’exposició obrirà les seves portes a Casa Saladrigas aquest divendres 23 d’abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, i es podrà visitar fins el proper 23 de maig. L’horari per anar-hi als matins és de dimarts a dissabte des de les 10 del matí fins la 1 del migdia, i a les tardes des de les 5 fins les 8 del vespre. (AJUNTAMENT DE BLANES - 22/4/2021)




DARRERA HORA (2)

L’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes ja està ultimant aquests dies els darrers preparatius pel ‘34è Concurs de Murals de Sant Jordi 2021’, ‘2a Edició Confinada’. Després que el passat 7 d’abril va repartir als centres escolars d’arreu del municipi els plafons on havien de realitzar les seves creacions, a finals de la setmana passada van passar a recollir-los.

Participen totes les escoles de Blanes, un total de 10, tant les públiques com les concertades, així com l’Escola d’Educació Especial Ventijol. Abans de les vacances de Setmana Santa van confirmar la seva participació, per això tot just el primer dia lectiu, un cop acabats els dies de festa, ja se’ls va repartir els suports on havien de realitzar les seves creacions.

Adaptat als temps COVID

Actualment tots els plafons ja estan a Casa Saladrigas. Tots llevat dels que encara no ha estat possible recollir perquè els seus autors i autores estan confinats. Les seves creacions s’incorporaran a l’exposició que es muntarà a Casa Saladrigas quan sigui possible enllestir-los, un cop finalitzat el confinament.  

En cada cartró ploma que es van repartir i recollir a les escoles han realitzat les seves respectives creacions grups d’entre 4 i 6 alumnes com a màxim cadascun. I és que enguany el tradicional i popular ‘Concurs de Murals de Sant Jordi’, que aquest 2021  arriba a la seva 34a edició, ha variat les regles del joc per adaptar-se a les mesures sanitàries COVID.

Enlloc d’aplegar-se tots i totes al Passeig de la Mestrança com era tradicional, el concurs ha anat a tots els centres educatius repartint-los els plafons que formaran part d’una exposició. El concurs, igual que la idea original, es divideix en dues categories: la ‘A’, pel cicle mitjà d’educació primària (3er i 4rt), i la ‘B’ pel cicle superior d’educació primària (5è i 6è).

L’exposició s’inaugurarà el proper divendres 23 d’abril, justament coincidint amb la Diada de Sant Jordi, i es podrà visitar a Casa Saladrigas durant tot un mes, és a dir: fins al 23 de maig. S’hi exposaran tots i cadascun dels treballs participants, d’entre els qual es triaran els guanyadors. La proclamació del veredicte del concurs tindrà lloc en una data encara per definir, un cop hagi passat la Diada de Sant Jordi.

El popular certamen és el segon any consecutiu que s’ha de considerar amb l’apel·latiu d’Edició Confinada, però almenys ha aconseguit un plus de compartir l’experiència amb els companys de les respectives aules, respectant sempre els grups bombolla. L’any passat el Departament de Cultura i Festes va organitzar la ‘1a Edició Confinada’ demanant que els participants pengessin les seves creacions a Instagram, però en aquesta nova edició li han conferit un atractiu afegit respecte al 2020. (AJUNTAMENT DE BLANES - 18/4/2021)



DARRERA HORA (1)

Avui al matí, coincidint amb el primer dia laborable a Blanes després de les vacances de Setmana Santa, el Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament ha donat el tret de sortida del què serà ‘34è Concurs de Murals de Sant Jordi’ 2021. Ho ha fet repartint als centres escolars que han confirmat la seva participació al certamen les superfícies on hauran de realitzar les seves respectives creacions.

Es tracta de suports de cartró-ploma que s’han distribuït a les 10 escoles del municipi de Blanes que abans de Setmana Santa van confirmar la seva inscripció al concurs. Tots els nois i noies que participin, dividits en grups d’entre 4 i 6 alumnes com a màxim, disposaran del mateix tipus de suport per poder desenvolupar el què hagin dissenyat prèviament.

Concurs adaptat als temps COVID

Sense cap mena de dubte, la Diada de Sant Jordi és una de les dates més assenyalades des del punt de vista cultural i festiu a Catalunya. Conscient d’aquesta importància, el Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes es va plantejar a principis d’any que s’havia de celebrar sense perdre de vista les mesures de contenció sanitàries COVID.

Fruit d’aquesta preocupació, ha redissenyat l’esdeveniment més participatiu que s’organitza des de fa dècades a Blanes al voltant del 23 d’abril, el més que tradicional ‘Concurs de Murals al Carrer de Sant Jordi’, adaptat als temps COVID. En aquesta 34ena edició, per segon any consecutiu, la proposta s’ha tornat a formular sense que perdi la seva essència.

L’any passat, en què s’estava en ple confinament per l’Estat d’Alarma, es va fer una proposta 100% telemàtica: els nois i noies van penjar les seves creacions a Instagram. Aquest 2021, en canvi, s’hi ha donat un component participatiu molt més presencial que al 2020, de manera que els nois i noies podran compartir i gaudir del concurs amb els i les respectives companyes de classe.

Adreçat a més de 1.600 escolars

Durant les 32 primeres edicions, en el seu format original, el concurs s’ha estat allotjant al Passeig de Mar o en espais alternatius quan plovia. L’any passat l’aire lliure va ser substituït per Instagram, i aquest 2021 la proposta que es va fer arribar el passat mes de març des de l’Ajuntament de Blanes a tots els centres educatius del municipi consisteix en què els nenes i nenes puguin pintar el seu mural a les seves respectives escoles. És a dir: el concurs d’aquest any consisteix en portar-lo als centres educatius.

Posteriorment, tots i cadascun dels treballs participants, a banda dels guanyadors, es podran visitar a la Sala d’Exposicions de Casa Saladrigas, del 23 d’abril al 15 de maig. El concurs està adreçat als alumnes de tercer a sisè de primària dels 10 centres educatius del municipi que abasten aquestes franges d’edat, per la qual cosa el nombre màxim de possibles participants és de gairebé 1.600 alumnes.

En cada cartró ploma que se’ls ha fet arribar avui als centres escolars hi podran realitzar el mural els grups d’entre 4 i 6 alumnes com a màxim cadascun. El concurs, igual que la idea original, es divideix en dues categories: la ‘A’, pel cicle mitjà d’educació primària (3er i 4rt), i la ‘B’ pel cicle superior d’educació primària (5è i 6è).

Exposició el dia de Sant Jordi

Tots els dibuixos s’han de pintar en format horitzontal, són de temàtica lliure, i hi haurà dos premis per a cadascuna de les categories. La mecànica programada preveu que a partir d’aquesta setmana cada escola s’organitzi de la manera que vulgui perquè els alumnes realitzin les respectives composicions.

Una setmana més tard, el proper dimecres 14 d’abril, s’aniran a buscar els dibuixos per muntar l’exposició que es posarà en marxa coincidint amb la diada de Sant Jordi, el divendres 23 d’abril, i que es podrà visitar fins a mitjans del proper mes a Casa Saladrigas. La proclamació del veredicte del concurs tindrà lloc en una data encara per definir, un cop hagi passat la diada de Sant Jordi. (AJUNTAMENT DE BLANES - 7/4/2021




Per a 1.600 escolars de la vila  

Enlloc de celebrar-se al Passeig de Mar s’ha canviat el format per adaptar-lo a les mesures COVID, i s’ha proposat que es faci als centres educatius  


Imatge facilitada per la institució  


Nota de premsa de l'AJUNTAMENT  

Rebuda el dia 12/3/2021  


Quan encara falta més d’un mes perquè la diada de Sant Jordi, una de les dates més assenyalades que hi ha al llarg de l’any a Catalunya, l’Ajuntament de Blanes ja s’està preparant per poder-ho celebrar tenint en compte les mesures de contenció sanitàries COVID. Per això, el Departament de Cultura i Festes, conscient d’aquesta circumstància, ha redissenyat l’esdeveniment més participatiu que s’organitza des de fa dècades al voltant del 23 d’abril.

Es tracta del ‘Concurs de Murals al Carrer’, que aquest 2021 arriba ja a la 34ena edició. Per segon any consecutiu, s’ha redissenyat la proposta per adaptar-ho al context de la pandèmia, havent afegit en aquesta ocasió un component participatiu més presencial respecte l’any passat, quan l’Estat d’Alarma impedia qualsevol manifestació en aquest sentit, i es va haver de fer 100% telemàtic: els nois i noies van penjar les seves creacions a Instagram.


Més de 1.600 escolars

En el seu format original, el concurs s’ha allotjat durant les 32 primeres edicions al Passeig de Mar o espais alternatius quan plovia. Aquest 2021 la proposta que s’ha fet arribar des de l’Ajuntament de Blanes a tots els centres educatius del municipi consisteix en què els nenes i nenes puguin pintar el seu mural a les seves respectives escoles. És a dir: porta el concurs de murals als centres educatius.

Posteriorment, tots i cadascun dels treballs participants, a banda dels guanyadors, es podran visitar a la Sala d’Exposicions de Casa Saladrigas, del 23 d’abril al 15 de maig. El concurs està adreçat als alumnes de tercer a sisè de primària dels 10 centres educatius del municipi que abasten aquestes franges d’edat, per la qual cosa el nombre màxim de possibles participants és de gairebé 1.600 alumnes.

Quan els respectius centres hagin decidit quants alumnes participaran, el Departament de Cultura i Festes els enviarà un cartró ploma perquè hi puguin realitzar el mural en grups d’entre 4 i 6 alumnes com a màxim cadascun. El concurs, igual que la idea original, es divideix en dues categories: la ‘A’, pel cicle mitjà d’educació primària (3er i 4rt), i la ‘B’ pel cicle superior d’educació primària (5è i 6è).


Planificació del concurs

Tots els dibuixos s’han de pintar en format horitzontal, són de temàtica lliure, i hi haurà dos premis per a cadascuna de les categories. La mecànica programada preveu que els centres escolars tenen temps fins dilluns vinent per comunicar al Departament de Cultura i Festes si preveuen participar o no, així com el nombre de grups. A partir d’aquí, el 7 d’abril se’ls farà arribar els cartró ploma sol·licitats perquè els alumnes puguin fer-hi les seves respectives creacions.

Una setmana més tard, el 14 d’abril, s’aniran a buscar els dibuixos per muntar l’exposició que es posarà en marxa coincidint amb la diada de Sant Jordi, el 23 d’abril, que es podrà visitar fins al 15 de maig a Casa Saladrigas. La proclamació del veredicte del concurs tindrà lloc en una data encara per definir, un cop hagi passat la diada de Sant Jordi.



Comentaris