Avui darrer dia Imatges Processionals i Campament Manaies

L’exposició i l’acampada substitueixen les Processons de Setmana Santa de Blanes  

Es podran visitar de 10:00 a 12:00 h.  

Un equip de voluntaris controla l’aforament i vetlla pel compliment de les mesures COVID a l’Església Santa Maria, on es pot visitar fins diumenge amb entrada de franc  


Imatge facilitada per la institució  

Nota de premsa de l'AJUNTAMENT  

Rebuda el dia 02/04/2021  

Aquest migdia ha obert al públic l’Exposició d’Imatges Processionals i el Campament dels Manaies, que substitueixen les Processons de la Santa Creu del Divendres Sant, i la del Ressuscitat del diumenge. Des de fa uns mesos la Comissió de Processons de la Parròquia Santa Maria de Blanes ja va plantejar-se que, davant la possibilitat que no poguessin celebrar-se les processons, es volia donar una opció alternativa.

Així va sorgir la idea de fer una ‘Processó Estàtica’ en què l’ordre dels factors s’ha invertit. Els passos que conformen les dues processos no desfilen davant del públic congregat als carrers per veure’ls: és el públic qui passa per davant de les figures processionals. La tarda d’aquest passat diumenge un exèrcit de voluntaris i voluntàries van estar treballant en la instal·lació dels diferents elements.

Ho feien a l’interior de l’església, mentre a l’exterior s’encarregaven de muntar un Campament Romà els Manaies de Blanes.


Processó Estàtica  

Els visitants entren per la porta principal de l’Església Santa Maria i enfilen per la seva banda esquerra, d’on s’han tret les fileres de bancs. En el seu lloc hi ha la Creu de Plata, el Natzarè, el Sant Crist, la Dolorosa i el Sant Sepulcre. D’altra banda, davant l’altar de la Verge del Roser s’han situat les dues imatges de la Processó del Diumenge de Resurrecció: la Mare de Déu de Pasqua i el Ressuscitat.

Un cop fet el recorregut per l’interior del temple, els visitants surten per la porta lateral que dóna al pati interior del temple, a l’aire lliure. Aquí els Manaies de Blanes han muntat un campament amb diversos elements que reprodueixen els trets més bàsics d’una acampada de soldats romans: una tenda de campanya que reprodueix l’aspecte que tenien fa més de 2.000 anys, una taula i una balisa d’obstacles.

A diferència de l’exposició que hi ha a l’interior del temple, al campament hi ha cinc soldats romans vestits amb la indumentària, fent guàrdia. I és que els Manaies de Blanes també formen part de la Processó de Divendres Sant, que encapçalen avançant-se al pas de les figures tot desplegant diverses figures defensives de batalla. El recorregut de l’exposició, doncs, es fa en sentit únic, i s’acaba sortint per la porta lateral del pati interior que dóna a la Plaça de l’Església.

L’accés és gratuït i cal fer cita prèvia demanant-la a través del correu cprocessons@gmail.com indicant nom, dia i franja horària que s’hi vol anar. Les persones interessades rebran un correu amb la confirmació. Totes les visites han de respectar les mesures de contenció COVID i, per ajudar a complir-les, hi ha diversos grups de voluntaris que prenen la temperatura; faciliten gel hidroalcohòlic; i controlen tant l’aforament com el temps d’estada perquè no hi hagi cues ni aglomeracions.



Comentaris