Dia Mundial de la Salut xungo pels blanencs pobres

El 57% de les persones ateses des d’Intervenció Social assegura que la pandèmia ha afectat la seva salut emocional  

Les dades s’extreuen del segon informe de “L’Observatori sobre l’impacte de la COVID-19 en els col·lectius vulnerables” que s’ha realitzat amb enquestes telefòniques a 220 persones usuàries dels programes de pobresa de Creu Roja Girona.  


Imatge HARVARD BUSINESS REVIEW  

Nota de premsa de CREU ROJA  

Rebuda el dia 6/4/2021  


L’impacte de la COVID19 ha tornat a posar de relleu que algunes persones poden viure de forma més saludable que altres i que això és degut a les desigualtats en les condicions en les que neixen, creixen i viuen, incloent l’accés als sistemes de salut, el que es coneix com a com a determinants socials de salut.

Les desigualtats repercuteixen de forma clara en la salut de les persones, especialment de les més vulnerables. A les comarques gironines el 57% de persones usuàries dels nostres programes d'Intervenció Social afirmen que la pandèmia ha afectat negativament la seva salut emocional.

Aquests són dades que es desprenen del segon informe de “L’Observatori sobre l’impacte de la COVID19 en els col·lectius vulnerables” que s’ha realitzat a partir d’enquestes telefòniques a 220 persones usuàries de programes d’intervenció social de Creu Roja de Girona a nivell de tota la demarcació. Un informe que pretén obtenir una radiografia sobre el grau de vulnerabilitat, risc de pobresa i exclusió i necessitats i expectatives de les persones ateses per l’entitat.


Un món més just i saludable  

Les principals causes de morbilitat i mortalitat se solen relacionar amb mals hàbits d’alimentació i de vida però també cal buscar-les en les condicions quotidianes de vida, com ara l’accés a l’aigua segura, habitatges adequats, alimentació saludable, educació o feina, la disponibilitat de suport social, les condicions medi ambientals, més que les característiques físiques i biològiques de les persones.

Per aquest motiu, Creu Roja se suma a la campanya endegada per l’OMS amb motiu de la celebració, demà 7 d’abril, del Dia Mundial de la Salut amb el lema “Construir un món més just i saludable”.


Creu Roja Respon  

El Pla Creu Roja Respon, que l’entitat ha posat en marxa des que es va iniciar la pandèmia el mes de març de 2020, ha suposat la major mobilització de recursos i persones en la història recent de la Creu Roja.

A la demarcació de Girona, en l’àmbit de Salut, des del passat mes de març de 2020 fins al mes de març de 2021 es van realitzar 27.546 trucades de seguiment i promoció de la salut, s’han sensibilitzat 14.009 persones en els projectes de salut comunitària, oci nocturn i mediació comunitària i s’han repartit 150.000 mascaretes. S’han realitzat 26.769 proves/cribratges poblacionals COVID19 a més de 368 centres educatius i de gent gran. També s’ha donat suport amb voluntariat en els diferents iniciatives de cribratges poblacionals i s’han fet 4.671 entregues de medicaments a domicili a persones que per qüestions de mobilitat no podien desplaçar-se a la farmàcia.

Les activitats han estat possibles gràcies als més de 665 voluntaris i voluntàries de l’àmbit de salut que han realitzat 13.318 hores d’acció voluntària des de l’inici de la pandèmia.



Comentaris