L’Ajuntament destina 37.000 € a projectes de Cooperació

Un 48% més que l’any anterior. 

Aquest passat dilluns es va fer l’acte de presentació dels projectes impulsats des d’aquí a Togo, Senegal, Gàmbia, Índia, Nicaragua, Refugiats Sahrauís i Burkina Faso. 


Imatge facilitada per la institució


Nota de premsa de l'AJUNTAMENT  

Rebuda el dia 18/5/2021 


Aquest passat dilluns l’Ajuntament de Blanes va celebrar un d’aquells actes que, a causa de la COVID, s’han hagut de fer online enlloc d’acollir-se a la Sala de Plens com els últims anys. És un dels més emblemàtics del cicle que s’organitza cada any a Blanes amb motiu de la ‘Setmana per la Pau’: el lliurament dels fons econòmics pels Projectes de Cooperació i Solidaritat del 2020, que en aquesta ocasió va quedar centrat en la presentació.

L’acte el van encapçalar telemàticament l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el regidor de Nova Ciutadania i Solidaritat, Miky Corregidor. També van participar-hi online representants de les entitats de la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social, les ONG que impulsen els projectes, i tècniques de l’Àrea d’Acció Social, entre elles qui té cura de Polítiques Migratòries, Núria Lavado.


37.000 € 

L’Ajuntament de Blanes ha destinat 37.000 € per a un total de 8 projectes solidaris corresponent als pressupostos del 2020, impulsats per ONG blanenques. Significa un 48% més que la quantitat destinada l’any anterior, al 2019, quan van sumar 25.000 €. Representants de les diferents entitats es van encarregar de presentar els respectius projectes de cooperació.

Van acompanyar les seves explicacions amb imatges que van contribuir a entendre-ho encara millor. Després dels parlaments de benvinguda, van començar les presentacions dels respectius projectes, començant pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que incloïa ajuts d’emergència, amb una partida de 4.250 €. Tot seguit va ser el torn de l’Associació de Famílies Acollidores de Nens i Nenes Sahrauís.

Es tracta del projecte d’Acció Solidària de Vacances en Pau que mantenen uns lligams iniciats fa més de 20 anys amb els refugiats del poble sahrauí que viuen als campaments de Tindouf, a Argèlia. Al no haver-se pogut fer l’acostumada estada estiuenca a Blanes, s’ha enviat material a les famílies, en un projecte valorat en 1.300 €. Per la seva banda, s’han destinat 5.210 € al projecte de SOARPAL, Solidaritat Arbúcies-Palacaguïna, representat per Blanes Solidari.

El projecte consisteix en l’enfortiment de les Comissions de reconciliació, justícia i pau (diàleg social i convivència) a Palacagüina (Nicaragua). L’Associació per al Desenvolupament Agrícola de Kuwonku compta amb 4.277’74 € per a la construcció d’uin pou a Sare Bayo (Gàmbia), i la Fundació Vicenç Ferrer amb 5.000 € per l’accés al dret a un habitatge digne per a 56 dones i les seves famílies en situació de vulnerabilitat d’una comunitat rural a l’àrea de Madakasira, al districte d’Anantapur situat al sud de la Índia.

Càritas Interparroquial Blanes ha presentat el projecte de continuació de la construcció de l’edifici del Col·legi Saint Paul de Nassable a Dapaong (Togo), que ha rebut 5.833’29 €. Per la seva banda, l’Associació Daadeh Fouladou, a través del Voluntariat Blanenc, compta amb 5.000 € pel projecte d’establir un perímetre agrícola per a la millora d ela productivitat i dels ingressos d’un GIE de dones i per a la seguretat alimentària de la comunitat de Paraumba/Daharatou, a la regió de Kolda-Senegal.

Per últim, la ONG CIM Burkina (Col·laboració amb la Infància i la Dona a Burkina Faso), compta amb 6.222’17 € per desenvolupar el projecte de millora de producció agrícola de chufa ecològica a través de l’empoderament de les dones cultivadores i l0ús de metodologies apropiades. S’emplaça a Kangala, a l’oest de Burkina Faso, i l’objectiu del programa que es troba en Fase II és assolir la sobirania alimentària.



Comentaris