Nou inventari d'entitats de cultura popular i tradicional de la comarca

Del Consell Comarcal de la Selva 

Aquest projecte s’impulsa en el marc del “Programa per l’impuls integral de la cultura a la comarca de la Selva” i compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona 




NdP CONSELL COMARCAL 

Rebuda 12/08/2021 

El conseller de Cultura, Pere Fernàndez, ha destacat que l’associacionisme cultural a la Selva constitueix un sector molt ric que acull un elevat nombre d’entitats que organitzen activitats molt variades fires d’arrel tradicional, colles sardanistes, esbarts dansaires, representacions teatrals, entre altres

El Consell Comarcal de la Selva, a través del projecte SelvaCultura, ha començat a treballar amb l’inventari d'entitats de cultura popular i tradicional de la Selva. Es tracta d’una iniciativa que té la finalitat de promoure la visibilitat, la comunicació i la interacció amb totes les entitats i associacions, legalment constituïdes, que tenen relació i treballen en els diferents àmbits de la cultura popular i tradicional de la Selva. L'objectiu és identificar totes les manifestacions culturals, per poder posar-les en valor i fer-ne difusió.

A l’inventari d'entitats de cultura popular i tradicional hi poden col·laborar federacions, entitats i món associatiu (colles sardanistes, esbarts dansaires, colles de gegants, diables i bestiari, agrupacions de pirotècniques), i persones del territori responsables de coordinar esdeveniments com fires d’arrel tradicional.

Les entitats poden col·laborar a l'inventari aportant informació a través del formulari online que indiquem a continuació: http://ow.ly/P14M50FN6Q4

Aquest projecte s’impulsa en el marc del “Programa per l’impuls integral de la cultura a la comarca de la Selva” que s’ha iniciat recentment i està liderat des del departament de Promoció del Territori de l’ens selvatà i compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona.

El conseller de Cultura, Pere Fernàndez, ha destacat que l’associacionisme cultural a la Selva constitueix un sector molt ric que acull un elevat nombre d’entitats que organitzen activitats molt variades fires d’arrel tradicional, colles sardanistes, esbarts dansaires, representacions teatrals, entre altres. Per això i tenint en compte la gran diversitat de manifestacions i elements constitueixen un patrimoni propi que considerem que des de SelvaCultura podem treballar per posar-lo en valor. A més cal destacar l’estreta relació que hi ha entre l’associacionisme cultural i el calendari festiu, pel fet que una bona part de l'activitat de les entitats de la cultura popular s'articula al voltant de les festes populars i tradicionals. Per això, ha continuat Fernández, davant d'aquesta gran diversitat de manifestacions i elements que constitueixen un patrimoni propi es va considerar que des de SelvaCultura s'havia de poder treballar per posar-lo en valor.

El màxim responsable de cultura a l’ens selvatà, Pere Fernàndez, ha destacat que amb la posada en marxa d’aquest projecte es pretén fer un reconeixement al conjunt d’entitats jurídiques sense ànim de lucre que duen a terme activitats de promoció i difusió de la cultura en els seus diferents àmbits, caracteritzades pel voluntarisme i la participació de les persones associades, i alhora, una promoció dels esdeveniments més representatius de caire popular i tradicional.



Comentaris