Blanes (molts) diners per inclusió social i ocupació

La Creu Roja a Girona rep 43.367 euros d’UNESPA per ajudar a les persones en situacióde vulnerabilitat a causa de la pandèmia. 

  • A finals del mes de juny, UNESPA va anunciar la donació de 3,8 milions d'euros per al pla Creu Roja RESPON enfront de la COVID-19 a l'estat. 
  • Els fons es destinaran al desenvolupament de 3 de les 6 àrees d'intervenció de Creu Roja: Ocupació, Inclusió Social i Educació. 


Imatge facilitada per l'organització


Nota de premsa de CREU ROJA 

Rebuda el dia 03/09/2021 


Un grup de 107 asseguradores, coordinades per UNESPA, llançava a finals del mes de juny 'Estar preparats' (Per estar més segurs), un programa de donacions dotat amb 28 milions d'euros que s'ha desenvolupat en el sector assegurador per superar la crisi sanitària i apuntalar la recuperació. Aquesta ambiciosa iniciativa va aconseguir donar al pla Creu Roja RESPON enfront de la COVID-19 fins a 3,8 milions d'euros, que ara es reparteixen en tot el territori nacional per arribar a les persones en situació de vulnerabilitat a causa de la pandèmia a tot arreu.

La donació s'ha distribuït de manera equitativa en totes les províncies tenint en compte les situacions de necessitat de cada territori i tenint en compte els criteris marcats per Creu Roja.

Així, a la demarcació de Girona seran 43.367 euros per donar suport a tres de les sis àrees d’intervenció de Creu Roja: Ocupació, Inclusió Social i Educació. En l'àmbit laboral, es reforçarà l'ocupabilitat de persones vulnerables en atur, i la recerca activa d'ocupació; en matèria d'inclusió social, es treballarà per reduir la bretxa digital, la pobresa energètica i per formar en competències digitals; i en el sector educatiu, es fomentarà la millora del rendiment acadèmic i evitarà el fracàs escolar dels nens i nenes amb una educació integral, que disposaran de kits educatius amb dispositius tecnològics i connectivitat, així com kits de protecció individual enfront del coronavirus.

Aquesta aliança amb UNESPA farà possible reforçar el pla Creu Roja RESPON a les comarques de Girona amb programes i accions fonamentals per la situació dels col·lectius vulnerables amb els quals treballem i especialment als afectats pels efectes socials de la Pandèmia” indica Jordi Martori, coordinador provincial de la Creu Roja a Girona.

Aquest suport ens permetrà reforçar el treball amb les persones en situació d’atur, especialment a través de l’apoderament i la motivació per la recerca activa. També, dins l’àmbit d’infància i educació ens facilitarà continuar amb el treball amb les famílies i infants, amb accions formatives i de suport, facilitant també les eines necessàries per facilitar la connectivitat necessària per continuar amb l’escolarització i l’aprenentatge necessari.

De forma transversal als diversos programes de la Creu Roja, es continuaran amb accions vinculades a la reducció de la bretxa digital i al que ja podem anomenar “pobresa tecnològica”. Com a resum, estem molts contents d’aquesta nova aliança amb el sector privat que confia en Creu Roja per, conjuntament, fer possible la millora de la situació de les persones, afegeix Martori.

Creu Roja RESPON 

Des de l'inici de la pandèmia Creu Roja va posar en marxa el pla Creu Roja RESPON destinat a tota la població vulnerable davant la COVID-19. Un pla integral d'actuació en totes les seves àrees d'activitat: Socors, Salut, Inclusió Social, Educació, Ocupació i Medi Ambient, que ha suposat la major mobilització de recursos, capacitats i persones de la història de l'organització, alhora que mantenia les seves línies d'acció habituals.

Durant tot aquest període, fins a la data, el pla Creu Roja RESPON ha ajudat, protegit i atès a més de 105.022 persones oferint-los més de 293.488 respostes, a través de 723 persones voluntàries dedicades a això en tot l'estat.

En aquest moment, les necessitats de la societat i en concret de les persones vulnerables segueixen sent les mateixes, però han variat pel que fa a la intervenció de cada àrea, i l'efecte en les persones vulnerables, de manera que el pla continua estant especialment enfocat a pal·liar les conseqüències de la pandèmia; les visibles i també les invisibles, i en concret; les derivades de la situació economicosocial, de la fatiga psicològica i de l'ocupabilitat.



UNESPA és l'Associació Empresarial de l'Assegurança. Representa gairebé 200 entitats asseguradores i reasseguradores que reuneixen prop del 96% del volum de negoci assegurador en el mercat espanyol. Des de 1977, defensa els interessos dels seus associats davant tota mena d'organismes i institucions nacionals i internacionals.



Comentaris