C's BLANES sol·licitarà la creació d'una Comissió Específica

Per revisar i actualitzar el reglament d'Usos Lingüístics de l'Ajuntament. 



Imatge facilitada per l'organització.

Nota de premsa C's BLANES  

Rebuda 20/09/2021 

El grup de ciutadans a l´ajuntament de Blanes ha presentat una proposta per debatre al proper ple municipal treballar conjuntament amb tots els grups la revisió d´un reglament que, segons el portaveu taronja, Cristhian Ortiz, és un reglament que no s’ajusta a dret, ni representa a la nostra vila. Ortiz detalla que els ciutadans i ciutadanes de Blanes com també qualsevol regidor o regidora d´aquest ajuntament han de tenir la llibertat de poder escollir en quina llengua volen comunicar-se i dirigir-se a l’administració.

El portaveu liberal explica que des del grup municipal han rebut diverses denúncies de persones grans que es veuen obligades a presentar tota la documentació en català perquè així ho exigeix el mateix ajuntament, privant-los així del seu dret a dirigir-se a l’administració pública en qualsevol de les llengües oficials de l’Estat.

El que pretén el grup municipal de Ciutadans és que la documentació oficial es pugui facilitar a tothom en les dues llengües oficials, sense la necessitat que qui ho consideri, l’hagi de demanar específicament en castellà.

Ortiz recalca que l’article 32 de l'estatut especifica clarament que no pot haver-hi discriminació per l’ús de qualsevol de les dues llengües i aquest fet no és compleix a l´Ajuntament de Blanes. El portaveu també denuncia que ell en persona ha patit censura per part d'aquest ajuntament quan ha demanat la publicació d´un article d´opinió en castellà al web institucional i li han traduït i publicat sense haver-lo avisat i negant-li la opció de la publicació en castellà.

El portaveu finalitza afirmant que l’Ajuntament de Blanes ha de ser plural, ja que a la nostra vila hi conviuen castellanoparlants i catalanoparlants i que el reglament d´usos lingüístics actual de l´ajuntament de Blanes porta més de 15 anys sense actualitzar.



Comentaris