En Comú Podem vegueria de Girona guerra a les elèctriques!!!

CAMPANYA, SIGNATURES I MOCIONS ECP PER INTERVENIR MERCAT ELÈCTRIC, LIMITAR BENEFICIS DE LES COMPANYIES I CONTROLAR PREUS. 


Imatge LA LLIBERTAT GUIANT EL POBLE 
 del pintor francès Eugène Delacroix 
al·legòrica de la Revolució de Juliol de l'any 1830. 

Nota de premsa BLANES EN COMÚ PODEM 

Rebuda 23/9/2021 


En Comú Podem demana intervenir el mercat elèctric limitant els beneficis de les elèctriques i controlant els preus

La formació endega una campanya de recollida de signatures i presentarà una moció a plens municipals i comarcals. Aposta per crear un operador públic energètic i comunitats locals d'energia

Davant l'escalada dels preus de l'electricitat, En Comú Podem (ECP) ha endegat una campanya de recollida de signatures, "NO CEDIM AL XANTATGE: APAGUEM ELS BENEFICIS DE L'OLIGOPOLI, ENCENGUEM ELS DRETS DE LA MAJORIA", al web: https://encomupodem.cat/energia-publica/ per a demanar intervenir el mercat elèctric limitant els beneficis de les elèctriques i controlant els preus. Els comuns també presentaran als plens municipals i comarcals una moció que demana la creació d'una comunitat energètica local.

Els preus de l'electricitat estan marcant rècords dia rere dia, encarint la factura elèctrica fins a nivells mai abans registrats. ECP considera que aquesta situació afecta fonamentalment les llars més vulnerables, agreujant les desigualtats i la pobresa energètica i cal posar-hi fre.

Els comuns consideren, que tot i la bona direcció de les últimes mesures del Govern de l'Estat per reduir-ne el cost, gràcies especialment per la pressió exercida del grup confederal d'Unidas Podemos i En Comú Podem, és urgent: accelerar la regulació del sector elèctric, crear una empresa pública a Espanya i a Catalunya, desenvolupar les renovables, realitzar una nova reforma fiscal de l'energia i posar fi a les portes giratòries. En aquesta línia expressen que "és imprescindible a més perquè la regulació del preu de l'energia nuclear i hidroelèctrica suposaria un estalvi d'entre 1.500 i 3.200 milions d'euros per a la ciutadania".

Al mateix temps defensen la creació d'una empresa pública d'energia sustentada en la gestió del domini públic hidràulic, un cop extingides les corresponents concessions. Un operador públic que faci de la governança democràtica i la transparència, un valor clau, estratègic i inclusiu amb els ens locals i exemplificadora d'un nou model de producció, de transport i de comercialització que faci possible un model de transició energètica just i sostenible. Un model descentralitzat que exclogui definitivament l'energia nuclear.

A escala local i territorial proposen la creació de comunitats energètiques locals d'acord amb el que estableixen les Directives Europees i normes comunes per al mercat interior de l'electricitat. Defensen que: "la creació al municipi o a la comarca d'una comunitat energètica és una iniciativa per a transformar democràticament la producció, la gestió i la distribució d'energia elèctrica amb sistemes renovables, mitjançant un model autogestionat, sense dependre de les grans corporacions energètiques."



Comentaris