Avui Ple de l'Ajuntament del mes d'octubre 2021

DARRERA HORA

El vespre d’aquest passat dijous l’Ajuntament de Blanes va celebrar la sessió plenària corresponent al mes d’octubre, la primera presencial després de 20 mesos en què s’han hagut de fer telemàticament a causa de la pandèmia. La darrera vegada va ser el 27 de febrer del 2020 i, a banda de retrobar-se plegats en viu i en directe l’alcalde i els 20 regidors i regidores, també va significar el retorn de l’assistència de públic.

Tot i així, la tan desitjada normalitat encara no s’ha assolit al 100% ja que, entre d’altres detalls, tant els polítics com el públic assistent van haver de dur la mascareta posada obligatòriament durant tota la sessió. Per la seva banda, el públic també es va seure complint una distància de seguretat, i es va tenir a disposició de tothom gel hidroalcohòlic a l’entrada de la sala.

Respecte l’ordre del dia, hi havia un total de cinc punts: 2 informatius i 3 de debat per a la seva aprovació. Un d’ells va ser el Pla Quadriennal d’Inspecció d’Activitats 2022-2025, la primera vegada que es fa a l’Ajuntament de Blanes. L’objectiu és posar ordre i controlar el correcte compliment de les activitats que es fan a la vila, després que els darrers anys s’han incrementat les de comerç, restauració, recreatives, establiments hotelers, càmpings i d’altres tipologies que han sorgit.

Cada any es planificarà quins establiments s’inspeccionen, llevat de casos en què la urgència d’una situació determini que cal fer-ho de manera extraordinària, amb caràcter imminent. Aquest punt es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics, igual que també va prosperar així un altre dels temes destacats de la sessió: l’aprovació de les subvencions pels programes que presenten les entitats i associacions culturals sense ànim de lucre.

L’objectiu és promoure i recolzar el món cultural de la vila, i s’atorgaran en base a la memòria d’activitats presentades, corresponent a aquest 2021. Igual que ja es va fer l’any passat, hi ha un topall de la quantitat econòmica total que es distribuirà entre les entitats culturals, que serà de 20.000 €, després que l’any passat va ser de 18.400 €.

La sessió es va encetar aprovant l’acta del ple del passat mes de setembre, i donant compte del Decret d’Alcaldia que va entrar en vigor el passat dilluns, 25 d’octubre, en relació al retorn presencial de la plantilla de treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Blanes als seus respectius llocs de feina. Aquest decret deixa sense efecte l’anterior decret emès per l’Ajuntament de Blanes al principi de la pandèmia en relació a la normativa sobre el teletreball.

Per últim, el tercer punt de debat va ser l’aprovació provisional d’un expedient de modificació del pressupost municipal vigent, que va prosperar amb 13 vots a favor d’ERC, BECP i JxB; 7 vots en contra del PSC i C’s, i l’abstenció del regidor no adscrit. El darrer punt de l’ordre del dia, com és habitual sempre que es fan les sessions ordinàries van ser els Precs i Preguntes. A banda de fer-se presencialment a la Sala de Plens, malauradament la sessió d’ahir no es va poder seguir a través de cap altre mitjà malgrat els esforços dels serveis tècnics perquè fos possible. (AJUNTAMENT DE BLANES - 29/10/2021)

Podeu veure la vídeoacta del ple a l’enllaç https://www.facebook.com/AjuntamentdeBlanes/videos/402865907972346




L’Ajuntament de Blanes celebrarà dijous el primer ple municipal presencial després de 20 mesos  

Tindrà lloc a la seva hora habitual, les 7 de la tarda, i reprendrà l’assistència de l’alcalde, regidors i regidores, així com de públic a la Sala de Plens  


Imatge facilitada per la institució


Nota de premsa AJUNTAMENT  

Rebuda 27/10/2021  


Aquest proper dijous, 28 d’octubre, l’Ajuntament de Blanes farà un nou pas pel desitjat ‘retorn a la normalitat’ d’ençà que la pandèmia va començar a canviar la vida de tothom. La sessió plenària corresponent a aquest mes d’octubre reprendrà l’activitat presencial després de més d’un any i mig en què els plens s’han hagut de fer telemàticament.

La darrera vegada que es va celebrar un ple presencial va ser al febrer del 2020, per tant ja fa 20 mesos que les sessions s’han hagut de fer telemàticament. Això vol dir que dijous vinent es reprendrà l’assistència en viu i en directe a la Sala de Plens de l’alcalde, regidors i regidores del consistori, tècnics municipals i el públic que vulgui assistir-hi.

L’única persona que durant tots aquests mesos ha continuat celebrant els plens des d’aquesta sala és l’alcalde, qui encapçalava la celebració des d’aquest emplaçament. Aquest dijous, però, no serà un ple 100% normal. Tothom que hi participi –polítics, tècnics i públic- haurà de dur la mascareta posada en tot moment, i el públic s’asseurà complint una distància de seguretat.

Pel que fa a l’ordre del dia del ple, n’hi ha cinc, tres dels quals es sotmetran a votació: el Pla Quadriennal d’Inspecció d’Activitats; el Pla de Subvencions per a les entitats culturals; i una Modificació del Pressupost Municipal Vigent. El darrer punt, com és habitual en totes les sessions de caràcter ordinari, seran els Precs i Preguntes.



Comentaris