CEAB Blanes 70 anys de l'Institut d'Investigacions Pesqueres

Bressol de la recerca marina a l’Estat. 


Imatge CEAB.CSIC.ES

Contingut Agència ACN  

Rebut 01/10/2021 

 

El Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) ha celebrat aquest divendres a Barcelona el 70è aniversari de la creació de l’Institut d’Investigacions Pesqueres (IIP), bressol de la recerca marina a l’estat espanyol. Creat el 1951 per aprofundir en el coneixement de l’activitat pesquera, en van sortir els sis centres actuals de recerca marina, entre els quals l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) i la Unitat de Tecnologia Marina (UTM-CSIC), els dos a Barcelona, i el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC). Científics de referència mundial com Ramon Margalef -“mestre de mestres”, l’ha recordat el director de l’ICM, Josep Lluís Pelegrí- i la primera base antàrtica són part de la seva història.


ALTRES: 

EL PROPER DIVENDRES DIA 1 D’OCTUBRE EL CENTRE D’ESTUDIS AVANÇATS DE BLANES (CEAB-CSIC) PARTICIPARÀ EN LA CELEBRACIÓ DEL 70È ANIVERSARI DEL INSTITUTO DE INVESTIGACIONES PESQUERAS (IIP-CSIC).


Nota de premsa CEAB 

Rebuda 29/09/2021 

El proper divendres dia 1 d’octubre el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) participarà en la celebració del 70è aniversari del Instituto de Investigaciones Pesqueras (IIP-CSIC), juntament amb els altres centres de referència, com son l’Institut de Ciències del Mar (ICM) de Barcelona, la Unidad de Tecnología Marina (UTM), l’Insituto de Investigaciones Marinas (IIM) de Vigo, l’Instituto de Ciencias Marinas de Andalucía (ICMAN) de Cádiz, i l’Instituto de Acuicultura de Torre de la Sal (IATS) de Castellón. Aquest acte de commemoració de set dècades d’investigacions marines reuneix a tots aquests centres d’investigació marina emergents d’aquesta institució històrica, instituts que continuem amb la tasca de resoldre les incògnites dels mars i oceans.



Comentaris