Les Ordenances Fiscals de Blanes pel 2022 es congelen

I bonifiquen la instal·lació de plaques fotovoltaiques. 

S’han aprovat avui al ple amb els vots d’ERC, BECP i del regidor no adscrit, i els vots en contra del PSC, JxB i C’s. Imatge facilitada per la institució.


Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 30/09/2021 


Aquest dijous al vespre l’Ajuntament de Blanes ha aprovat al ple municipal d’aquest mes de setembre, amb caràcter inicial, les Ordenances Fiscals que regiran l’any vinent. Les ordenances per al 2022 no inclouen cap increment en la modificació de tipus impositius o quotes, de manera que continuaran vigents les actuals, les d’aquest 2021.

Aquest ha estat el punt més destacat de l’ordre del dia d’una intensa sessió plenària, farcida de temes a debatre. El regidor d’Hisenda, Carlos Garzon, ha defensat la proposta presentada per l’equip de govern, destacant que els preus públics per a l’any vinent tornaran a la normalitat, amb l’excepció de la revisió de bonificacions que puguin introduir-se en la revisió que es farà el gener vinent, en funció de l’evolució de la COVID, igual que es va fer el gener d’aquest any en curs.

Una altra qüestió destacada pel regidor d’Hisenda és l’esforç suplementari que s’ha fet, convocant les reunions que han fet falta, per tenir enllestit l’esborrany amb temps i forma perquè s’aprovés aquest mes de setembre, i no a l’octubre com sol ser habitual. En aquest sentit, les Ordenances Fiscals pel 2022 han prosperat amb 11 vots a favor: 10 de l’equip de govern (ERC i BECP) i 1 del regidor no adscrit. Per la seva banda, la resta de grups han votat en contra: PSC, JxB i C’s.

Bonificacions que promouen les plaques solars i l’adopció d’animals Les Ordenances Fiscals que entraran en vigor el gener vinent inclouen dues destacades novetats, que bonifiquen dos tipus d’actuacions. Una d’elles és que hi haurà una bonificació de l’Impost de Béns Immobles (IBI) per a tots aquells ciutadans que instal·lin plaques fotovoltaiques, sempre i quan es tracti d’habitatges que es reformen, ja que els de nova construcció ja estan obligats a fer-ho per llei.

Més concretament, podran gaudir d’una bonificació del 30% de la quota íntegra de l’IBI els que hagin instal·lat sistemes per a l’aprofitament elèctric de l’energia provinent del sol destinats a l’autoconsum durant els cinc anys següents a la seva instal·lació. L’import màxim anual de la bonificació serà de 300€, i les instal·lacions hauran de generar un mínim del 75% de la potència elèctrica contractada.

Una altra bonificació està relacionada amb tots els i les ciutadanes que tenen animals de companyia, que estaran exempts de pagar la taxa d’inscripció en el cens durant tot el temps que l’animal estigui al Registre d’Animals Domèstics de Blanes, sempre i quan puguin acreditar l’adopció d’aquests en centres d’acollida d’animals, tant municipals com d’entitats protectores. Es podrà demostrar mitjançant un document de cessió o d’un contracte d’adopció on hi constin les dades del centre donant, les de l’animal, i el compromís de la persona que adopta l’animal de responsabilitzar-se del mateix.

També estaran exempts les persones propietàries de gossos pigalls i els ciutadans i ciutadanes més grans de 65 anys que visquin soles. Aquests dos casos, conjuntament amb els qui tinguin un animal adoptat, estaran exempts del pagament de la taxa, però estan obligats a què els seus animals de companyia estiguin inscrits al Registre d’Animals Domèstics de Blanes.


RELACIONAT

El ple de setembre de l’Ajuntament de Blanes portarà a debat les Ordenances Fiscals 2022

Tindrà lloc demà dijous a les 19 h telemàticament, i inclou un total de 15 punts a l’ordre del dia

Demà dijous, coincidint amb el darrer dia de setembre, l’Ajuntament de Blanes ha convocat el ple municipal d’aquest mes, on el punt més destacat seran les Ordenances Fiscals pel 2022 que es porten a debat. En total, hi ha 15 punts inclosos a l’ordre del dia, entre els quals també hi ha les bases de les subvencions per a projectes de cooperació i desenvolupament internacionals, així com l’aprovació definitiva del Reglament del Punt d’Informació Juvenil de Blanes i de la NAU 4, Espai Jove.

També es porta a debat l’adhesió a l’Associació Xarxa de Conservació de la Natura, l’aprovació de les bases d’ajuts a famílies pel pagament de l’IBI, i la modificació de l’Ordenança per a l’impuls de l’activitat econòmica i de foment d’activitats d’interès públic. En el darrer tram de la sessió es tractaran 5 mocions. La primera l’ha presentat C’s, sobre el Reglament d’Usos Lingüístics.

L’Associació Andalusa d’Ardaleños demana que es torni a fer l’intercanvi escolar entre Blanes i Ardales; i els dos grups a l’equip de govern –ERC i BECP- han presentat les altres tres propostes d’acord. La primera és contra l’increment del preu de l’electricitat, la segona per demanar l’aprovació d’un nou contracte programa i la tercera a favor de la convivència i contra qualsevol expressió de violència LGBTBIFòbica.

Com és habitual als plens ordinaris, el darrer punt seran els precs i preguntes. La sessió plenària corresponent a aquest mes de setembre està previst que es faci telemàticament a partir de les 7 de la tarda, i es podrà seguir íntegrament en directe per streaming a través del perfil Facebook de l’Ajuntament de Blanes, el perfil de Youtube de televisioblanes, i per Ràdio Blanes. (NdP AJUNTAMENT 29/09/2021)


Comentaris