Avui taller per fer Nusos Mariners i Adobar Xarxes

Aquest mes de novembre s’han programat noves accions del projecte ‘Blanes Arran de Mar’  

La primera serà el dissabte dia 6, i l'objectiu és despertar l’interès de persones emprenedores perquè obrin un negoci als locals buits detectats, potenciant la relació de Blanes amb el mar  Imatge facilitada per la institució  

Nota de premsa AJUNTAMENT  

Rebuda 04/11/2021  


Després de la positiva experiència que van significar el passat mes d’octubre les 26 sessions d’Escape Rooms, aquest novembre s’han programat noves activitats incloses al projecte ‘Blanes Arran de Mar’. El projecte és una de les línies d’actuació del Pacte Local per a la Dinamització de l’Activitat Comercial Urbana de Blanes, impulsada pel Departament de la Ciutat, on una de les línies d’actuació és facilitar informació a les persones emprenedores que s’han interessat per obrir un negoci a la vila.

Un dels principals objectius és aconseguir que els locals comercials sense activitat que hi ha arreu del municipi puguin tornar a aixecar persianes amb accions que posin en valor la tradició pesquera i marítima de Blanes. Es vol engrescar persones emprenedores que vulguin posar en marxa qualsevol tipus de negoci i/o comerç perquè pensin en aquest municipi per fer-ho i, a la vegada, oferir al públic en general l’oportunitat de conèixer el ‘Blanes Mariner’. Es tracta que el consistori blanenc actuï de frontissa entre les persones emprenedores i els propietaris dels locals, establint un vincle de confiança entre totes dues bandes.


Xerrada ‘Dones de Mar’  

Les tres activitats que s’han programat per aquest mes de novembre tindran lloc els dies 6, 16 i 20 de novembre. És a dir: n’hi haurà dues que coincidiran amb un dia festiu, en dissabte –els dies 6 i 20-, mentre que la tercera es farà entre setmana, un dimarts, la del dia 16. La temàtica de totes tres activitats gira a l’entorn del relat central de ‘Blanes Arran de Mar’, és a dir: la vocació i relació marinera de Blanes amb aquest element.

La primera activitat tindrà lloc el proper dissabte, 6 de novembre, des de les 11 del matí fins la 1 del migdia. Es tracta d’un Taller per aprendre a fer Nusos Mariners i Remendar Xarxes. La primera especialitat anirà a càrrec de Josep Maria Viñas i el seu pare, Pere Viñas, d’una família de pescadors de tota la vida; i la segona la impartirà en Josep Torres, un altre llop de mar. Els tallers s’allotjaran al local social de l’Associació de Veïns de La Plantera, i és completament de franc. Per participar-hi cal inscriure’s a https://enquestes.blanes.cat/index.php/118684?lang=ca

Per la seva banda, l’altre taller –igualment gratuït- tindrà lloc a finals de novembre. En aquest cas serà de manualitats amb elements del mar i l’impartirà un altre pescador –qui precisament és familiar dels dos mestres del primer taller-, Antonio Viñas. Entre les especialitats d’aquest vell mariner està transformar les plomes de la sípia en objectes d’artesania. Les inscripcions encara no s’han obert.

D’altra banda, abans d’aquest segon taller s’està preparant una taula rodona al voltant d’un altre tema directament relacionat amb la filosofia de ‘Blanes Arran de Mar’: les ‘Dones de Mar’. Remendadores, pescadores i peixateres parlaran sobre la dona i el món mariner, compartint experiències amb el públic assistent. Està previst que es faci el dimarts 16 de novembre a les 19 h a la Biblioteca Comarcal de Blanes, coincidint amb la ‘Setmana UNESCO’.


130 locals 

Paral·lelament a l’organització d’activitats per dinamitzar el pla, aquests darrers mesos s’està treballant per dibuixar i completar un mapa d’espais disponibles, locals on actualment no hi ha cap activitat. La recerca originària va donar com a primer resultat un total de 362 locals tancats, dels quals s’han descartat els que no tenen usos comercials, de manera que en realitat hi ha 130 locals que esperen una persona emprenedora perquè els ocupi i torni a aixecar-hi persianes.

Des de Promoció de la Ciutat es posen en contacte amb la propietat dels locals per incloure’ls en un mapa interactiu que es pot consultar a través de la xarxa. Ja n’hi ha una quarantena repartits arreu de Blanes: al Centre, La Plantera, Els Pins i Racó d’En Portas, Quatre Vents, Can Borell i Mas Moixa, Mercat-Mas Enlaire, Polígon Industrial, Zona del Port, Montferrant, La Pedrera-Carretera de Lloret, Mas Florit, Ca la Guidó i Els Pavos: https://promocio.blanes.cat/locals-disponibles-arran-de-mar/

Aquesta acció està subvencionada per l’Ajuntament de Blanes i la Diputació de Girona en el marc del Projecte Singular de la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica.Comentaris