Blanes espectacular extinció d’un foc en zona verda

Intervenen 14 dotacions de Policia Local, Bombers, MMEE i SEM  

A conseqüència de l’incendi s’han cremat unes 2 hectàrees d’un viver de palmeres del costat de la Carretera GI-682, i cap persona ha resultat ferida  


Imatge facilitada per la institució  

Nota de premsa AJUNTAMENT  

Rebuda 06/11/2021  


Diverses dotacions de cossos d’emergència i seguretat han hagut d’intervenir aquesta matinada en l’incendi que s’ha produït en un viver de palmeres situat al barri de Mas Guelo, al costat de la Carretera d’Accés a la Costa Brava, la GI-682. Cap a 2/4 d’1 de la matinada d’aquest dissabte la Prefectura de la Policia Local de Blanes ha estat alertada que s’estava produint un incendi al costat de la carretera.

En rebre el primer avís ja s’han activat les patrulles en servei de la Policia Local de Blanes, així com al cos de Bombers de la Generalitat. Els efectius policials han comprovat que, efectivament, es tractava d’un incendi força greu, començant la intervenció a mesura que s’han anat incorporant diverses unitats dels Bombers. Les flames afectaven una zona verda on hi ha la plantació, situada just al costat de la carretera que travessa Blanes, al seu extrem est.

Una de les principals temences que ha preocupat a la Policia Local durant tot l’operatiu ha estat la proximitat de diversos habitatges a la zona afectada, sense que el foc finalment les hagi abastat. A conseqüència de l’incendi, s’han cremat unes 2 hectàrees del viver de palmeres, així com un transformador elèctric que hi ha en aquesta zona.

La intervenció ha finalitzat pels volts de les 2 de la matinada, una hora i mitja després que s’ha iniciat tot l’operatiu. En total, han intervingut 14 dotacions de cossos d’emergència i seguretat: 6 dels Bombers de la Generalitat, 4 de la Policia Local de Blanes, 3 dels Mossos d’Esquadra i 1 ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques, el SEM.

També s’ha requerit la presència de personal de la companyia elèctrica en relació a l’estació transformadora que hi ha a la zona afectada pel foc. Ara caldrà esbrinar l’origen de l’incendi, que sortosament no ha provocat cap persona ferida. Val a dir que, després que la Policia Local ja havia activat el protocol d’emergències, s’han seguit rebent fins a una vintena de trucades a la seu policial, així com d’altres ciutadans que s’hi ha acostat en persona per donar l’avís.Comentaris