Cap de setmana dedicat a Francis Hallé a Marimurtra

Els dies 12 i 13 de novembre, el prestigiós botànic serà a Marimurtra en el marc de la Setmana de la Ciència i els 50 anys de la seva carrera  


Imatge FRANCE.TV

Nota de premsa MARIMURTRA   

Rebuda 09/11/2021  


El prestigiós botànic Francis Hallé serà aquest proper cap de setmana (12 i 13 de novembre) al Jardí Botànic Marimurtra en l’inici d’una sèrie de visites a llocs emblemàtics de la botànica i la recerca científica de l’estat, en una gira organitzada per Sello Arboleda (www.selloarboleda.org) que té el seu inici al Jardí Botànic Marimurtra coincidint amb el primer cap de setmana de la Setmana de la Ciència.


Programa d’activitats:  

Divendres (15:30 – 17:30) Inauguració de l’exposició ’50 anys de l’arquitectura dels arbres’ amb parlaments institucionals i la conferència de Francis Hallé: ‘Hablemos de la intel·ligència de las plantas’.

Dissabte (10.30 – 17:30) Taller de dibuix tècnic d’arbres que inclou la conferència ‘La arquitectura de los árboles’ i diferents sessions de dibuix tècnic conduïdes pel mateix Francis Hallé tan a l’espai-aula habilitat a tal efecte com a dintre del Jardí Botànic. Més informació a www.marimurtra.cat/halle

Els actes en els quals participa Francis Hallé s’acompanyen, a més, de la instal·lació d’una exposició commemorativa dels 50 anys de professió de l’homenatjat, una sèrie de de 10 faristols davant dels 10 arbres més destacats de Marimurtra i la projecció de l’audiovisual ‘Il était une forêt’, que gira al voltant de la figura de Hallé i el seu treball i impacte en la botànica actual.


 

La Fundació Carl Faust va ser creada el 1951 pel creador del Jardí Botànic Marimurtra, Carl Faust, amb l’objectiu de donar continuïtat a la seva obra. Entre els seus objectius fundacionals hi figuren “...la protecció i el foment dels estudis de biologia mediterrània, especialment en botànica, […] cercant la cooperació i les relacions internacionals en benefici, tot plegat, de la recerca i de la divulgació científiques...”.



Comentaris