Inversions insuficients als pressupostos municipals 2022

JUNTS PER BLANES RECLAMA TREBALLAR CONJUNTAMENT ELS PRESSUPOSTOS MUNICIPALS DE 2022 EN EL PRIMER PLE PRESENCIAL DES DE FEBRER DE 2020  

Junts per Blanes vota favorablement una modificació de crèdit de fins a 3 milions d’euros que permetrà reduir fins un 50% l’endeutament municipal però també implica que les inversions a Blanes han estat clarament insuficients, en el primer ple presencial després de 20 mesos.  


Imatge Grup municipal JUNTS PER BLANES

Nota de premsa JUNTS x BLANES  

Rebuda 28/10/2021  

Junts per Blanes ha votat favorablement el punt relatiu a l’aprovació provisional de l’expedient de modificació del Pressupost municipal vigent; aquesta modificació ha de permetre fer una bona amortització de préstecs abans de finals d’any, fet que comportarà rebaixar els costos de mantenir l’endeutament i, alhora, poder rebaixar fins per sota del 50% l’endeutament.

La regidora Mia Ametller ha manifestat en la seva intervenció aquesta visió favorable però també ha constatat que poder aprovar en aquests moments una amortització de fins a tres milions d’euros, significa que la feina que ens vam comprometre a fer, des del Govern municipal, no s'ha dut a terme, i que en la situació actual, els diners han d'estar al carrer en forma d'inversions, d'obres de millora, i sobretot, en manteniment de la via pública que bona falta fa a Blanes.

La regidora ha recordat que l’exercici d’una oposició crítica, constructiva i responsable ha dut Junts per Blanes a donar suport als pressupostos de 2020 i 2021 i a les corresponents modificacions de crèdit per tal de mantenir-lo viu, malgrat no compartir la gestió que des del govern s’està duent a terme.

Amb tot, ha destacat que cal un canvi de rumb important que marqui un punt d’inflexió en el desenvolupament de la nostra vila, i per aquest motiu ha reclamat, amb la mirada posada en el nou any, poder seure i treballar amb el govern municipal el pressupost del 2022.

En l’àmbit cultural, avui també s’han debatut al ple les subvencions pels programes que presenten les entitats i associacions culturals sense ànim de lucre per a la realització d'activitats d'interès públic dins de l'àmbit cultural, durant l'exercici 2021, un tema que Junts per Blanes ha seguit molt de prop ja que és fonamental en la relació entre les entitats i el consistori, actualment no prou fluïda i pel que cal vetllar.

La regidora Mònica Rabassa ha defensat el posicionament favorable als canvis que es proposen a les bases, ja que deixen enrere l’ambigüitat que tenien fins ara i que havia estat criticada per tots els grups municipals, generant una demanda política de millora. La proposta tècnica que es presenta millora el nivell de concreció i permetrà treballar amb un millor nivell de precisió per donar resposta a les entitats.



Comentaris