P de Panellets vivències i gastronomia en maridatge

Els grups de teatre ‘Xiroia’ i ‘El Mirall’ de Blanes tornen a fer tàndem amb ‘P de Panellets’, dirigits per Pep Alum  

L’obra que barreja vivències personals amb gastronomia s’acull a l’Esbarjo Parroquial en 6 sessions: els divendres 12 i 19 i els dissabtes 13 i 20 a les 21h; i els diumenges 14 i 21 a les 18h  


Imatge facilitada per la institució

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 10/11/2021

No hi ha cap dubte que la unió fa la força, però en aquest cas, com que estem parlant de nuclis creatius, el resultat pot ser encara més impactant, un esdeveniment cultural blanenc carregat de sensacions. Els grups de teatre de Blanes ‘Xiroia’ i ‘El Mirall’ han tornat a sumar-se i formar tàndem per oferir ‘P de Panellets’, una creació que veurà la llum al llarg de sis sessions que tindran lloc a partir del proper cap de setmana d’aquest mes de novembre.

Es tracta de la nova col·laboració entre els dos grups, sorgida a partir de les aportacions de les pròpies actrius i actors, embolcallats en la dramatúrgia i direcció aportada per tot un mestre de l’escena blanenca: Pep Alum. Sis actrius i actors, que s’han desproveït voluntàriament dels límits que imposa la quarta paret, donaran vida al nou muntatge.

Com molts projectes engendrats abans de la pandèmia, aquest ha tardat molt en poder veure la llum però, precisament potser perquè s’ha fet esperar tant, ha esdevingut en una criatura més desitjada que mai, a qui se li ha pres encara més atenció del què sol ser habitual. Al llarg dels darrers mesos s’ha anat cuinant a les cases particulars d’uns i altres membres de l’elenc, i aquests darrers dies està arribant a la recta final amb els assajos que s’acullen al recinte on veurà la llum: l’Esbarjo Parroquial.


Vivències i gastronomia   

El títol de l’obra fa referència d’una banda al primer projecte que ja va unir a tots dos grups, ‘B de Boesia’, i alhora perquè ara és temps de panellets, una referència al món de la cuina i la gastronomia, que amaneixen el nucli central del treball. Es tracta de compartir amb el públic vivències i anècdotes personals, impossibles de desproveir de la càrrega emotiva que amaguen, però alhora divertides i reals com la vida mateixa.

Igual que ja s’experimentava a ‘B de Boesia’, es tracta d’un exercici teatral de proximitat, on no hi ha personatges. En aquest cas la diferència està en què el públic està a tocar de les dones i homes que els expliquen una història de veritat. Més d’una realitat, maneres de viure i entendre la vida que convida als espectadors a reflexionar-hi, però al mateix temps a esclatar en una rialla al reconèixer-se en allò que li estan explicant.

Amb una extensió que volta l’hora de durada, no demana altra cosa que fer-se còmplice de les sis persones que, en definitiva, se situen sota els focus per fer arribar un missatge sense pretensions però carregat d’experiències, les que en major o menor mesura duem tots com a motxilla. I potser precisament fent-se ressò del què promet l’obra, el fet d’haver-la hagut de tirar endavant en el context d’una pandèmia que encara és molt present, li confereix una qualitat de superació afegida.


Sis representacions 

Les mateixes característiques amb què s’ha concebut l’obra, que demana proximitat amb el públic i sense la separació que imposa un escenari alçat lluny dels espectadors, ha provocat que ‘P de Panellets’ no s’aculli al Teatre de Blanes. Ho fa a l’Esbarjo Parroquial, que es recupera com espai escènic després de més de dos anys tancat.

S’han programat sis representacions, aplegades en dos caps de setmana consecutius, de divendres a diumenge: els divendres 12 i 19, així com els dissabtes 13 i 20 de novembre s’oferirà a les 9 de la nit; i els diumenges 14 i 21 a les 6 de la tarda. L’aforament està limitat a 60 espectadors per sessió, i per comprar les entrades anticipadament cal anar a la Joieria Puigdemont (Passeig de Dintre, 30), llevat dels dies 17 i 18, quan caldrà fer-ho al Carrer Raval, 50 de 18’30 a 20 h.

Una altra opció és comprar les entrades a la Taquilla de l’Esbarjo Parroquial (al què s’accedeix des de la Plaça de l’Església), una hora abans de les funcions. Les entrades per a les tres sessions d’aquesta setmana ja estan gairebé exhaurides, en canvi per a les tres següents representacions de la setmana vinent encara n’hi ha unes quantes a la venda.



Comentaris