Avui Josep Guerrero Murcia presenta ‘Murtra’

La seva primera ginebra artesana. 

Elaborada artesanalment en alambí de coure i amb dues destil·lacions, s’ha inspirat en les herbes i plantes del Jardí Botànic Marimurtra. 


Imatge facilitada per l'organització. 

Tinc el plaer de presentar-vos Murtra, una ginebra inspirada en els Jardins Botànics de Marimurtra de Blanes. Em fa especial il·lusió compartir aquest projecte, ja que tot en ell ha estat elaborat de manera artesanal i posant-hi tots els sentits. Tot i que el tret de sortida és el 16 d'aquest mes, a causa de les limitacions del COVID quedarà pendent una presentació oficial de cara a les portes de la primavera. Quan hi hagi data de la celebració us ho farem saber. Josep Guerrero Murcia


Comunicat de premsa Klein84 

Rebut 10/12/2021 


Blanes. “Un territori i la seva flora destil·lats en una ginebra”, aquest és l’objectiu amb el que s’ha creat la ginebra ‘Murtra’ en una edició molt limitada de tan sols 150 ampolles i que es presenta en societat en aquestes dates prèvies a les festes nadalenques. ‘Murtra’ es pot trobar al restaurant Klein84 i a punts de distribució Josep Guerrero Murcia, creador de la ginebra, segueix amb aquest nou projecte una trajectòria on el km0 i els productes de molt valor afegit hi són sempre presents.

Murtra” està íntimament lligada a Blanes, el lloc de naixement del seu creador, així com al seu entorn: un univers que pren la forma d’una ginebra obtinguda com a resultat de l’exploració de la vegetació del Jardí Botànic Marimurtra i d’un seguit d’experimentacions necessàries per trobar la composició organolèptica perfecta. A més a més, la ginebra “Murtra” col·labora amb el manteniment de Marimurtra, ja que és punt de partida i inspiració.

Més enllà d'una ginebra, Murtra pretén obrir les portes a una experiència total en la qual els sentits s'aboquen al descobriment del jardí secret que cadascú porta a dins seu.

Així, cada petit detall està pensat, elaborat i projectat amb aquesta finalitat; també per això, el procés d'etiquetatge com el segellat o enumeració són 100% manuals, per convertir un moment de plaer en una vivència on els valors de Murtra hi tenen un pes inqüestionable.


Nota de tast:

AROMA: Forta presència herbàcia i fresca, amb notes balsàmiques que obren les papil·les olfactives per deixar passar el intens aroma a ginebró. Notes de terra i arrel i cítric molt volàtil.

TAST: Entrada intensa de ginebró i fusta, ràpidament embolcallada pel nus d´herbes aromàtiques que formen el cor de la ginebra. Frescor de citronella i espígol molt marcat acompanyat de la taronja dolça i amarga. Llarg regust fresc i herbaci.


Murtra té un lligam estret amb el jardí i col·labora per la preservació d’aquest, i mantenir viu el llegat de Carl Faust.


L’equip de Murtra. 

  • Josep Guerrero Murcia
  • Carles Bonnin (La Destilateca)
  • Xavier Camps (Ex. Estudi)
  • Jèssica Ayala Salvans (Art, Pintura i Paraules)



Comentaris