Esmenes de Cs CAP Blanes 24 hores i millora C32 i C63

Ciutadans presenta 65 esmenes als pressupostos de la Generalitat per a sol·licitar millores per a la província de Girona. 

El portaveu provincial, Héctor Amelló, ha presentat les mesures centrades en sanitat, educació, infraestructures i seguretat. 


Imatge fotomuntatge DdB


Nota de premsa Cs BLANES 

Rebuda 21/12/2021 

El portaveu provincial de Ciutadans (Cs) a Girona, Héctor Amelló, ha presentat aquest matí en roda de premsa les 65 esmenes als pressupostos de la Generalitat de Catalunya proposades per la formació liberal per a millores a les comarques de Girona i que “són d'una necessitat urgent”. Les reivindicacions dels taronges se centren en quatre eixos: sanitat, educació, infraestructures i seguretat.

Davant la inseguretat creixent en molts municipis, especialment en la costa, el Gironès i l'Alt Empordà, hem sol·licitat un augment d'efectius de Mossos d'Esquadra en aquestes zones i la construcció d'una comissària de Mossos d'Esquadra a La Jonquera, entre altres mesures”, ha indicat Amelló.

En matèria de sanitat, Ciutadans ha proposat reforçar l'assistència en els centres d'atenció primària de la província. Així, ha sol·licitat un nou CAP a la Jonquera, l'ampliació del CAP de Palafrugell, el servei d'urgències en els CAP de Roses, Sarrià de Ter i Tossa de Mar, obrir els CAP de Blanes i Castelló d'Empúries les 24 hores i un nou hospital a Palamós. D'altra banda, davant l'augment de la demanda assistencial, la formació taronja també ha sol·licitat la construcció d'una nova residència a Figueres i una altra a Santa Cristina d'Aro i l'ampliació de places en les de Castelló d'Empúries i Palafrugell.

En el bloc d'Educació i “pel fet que Girona és la província líder en barracons a Catalunya” Ciutadans ha demanat l'eliminació dels barracons a Lloret, en els centres educatius de Girona, de Santa Cristina d'Aro, Sarrià de Ter, Figueres. També ha demanat l'obertura d'una escola nauticopesquera a Palamós per a realitzar els estudis professionals relacionats amb la mar “perquè els joves puguin formar-se a la província”, l’obertura d’un institut-escola a Empuriabrava, el tercer institut d’ESO a Palafrugell i la construcció d’una biblioteca municipal a Vilafant.

Finalment, Amelló ha lamentat la falta d'inversió en infraestructures que permetin millorar la mobilitat i facilitar el creixement econòmic dels municipis gironins i és per això que ha demanat que s'inverteixi el necessari perquè el port de Palamós passi a ser port fitosanitari “i convertir-lo en el port de referència de la província per a moltes empreses, que aconseguirien abaratir costos i generar noves ocupacions”. Les esmenes relacionades amb infraestructures també sol·liciten la finalització de la C-32 entre Blanes i Tossa, la millora de la C-63 entre Lloret de Mar i Blanes, la millora de la C-31 a Torroella de Montgrí i la construcció d'estacions d'autobusos a Figueres i Castelló d'Empúries i la millora de l'estació d'autobusos de Blanes.


Comentaris