La Banda del Col·legi Santa Maria omple el Teatre

Amb motiu del Concert de Santa Cecília. 

La tradicional cita musical del mes de desembre s’ha recuperat enguany després que al 2020 es va haver de suspendre per la COVID. 



Imatge facilitada per la institució

Nota de premsa AJUNTAMENT  

Rebuda 09/12/2021 

El Teatre de Blanes es va omplir divendres passat de gom a gom per assistir a una tradició musical que al 2020 es va haver de suspendre a causa de la COVID. Es tractava del Concert de Santa Cecília que cada desembre, pels volts dels seus inicis, organitza la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria. Un esdeveniment que sempre congrega gran quantitat de públic disposat a passar una entretinguda vetllada.

Així va ser una vegada més, però en aquesta ocasió encara amb més ganes, per la força absència del concert que es va haver de fer al desembre passat. Entre els assistents s’hi comptaven l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz. Abans de començar la vetllada la presidenta de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, Vanessa Martínez, es va adreçar a tots i totes les assistents per agrair-los la seva presència i, al mateix temps, fer extensives les reflexions incloses al programa de mà.

A banda de recordar que Santa Cecília és patrona de la música i dels músics, des de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria es va voler felicitar a tots als i les músics perquè a través de les seves notes “ens mostren la dimensió sonora de la vida –que és tan bella-, perquè a través del seu esforç ens mostren el valor de la persistència en la seva lluita incansable i a través del seu triomf ens mostren que el millor d’aquesta vida és perseguir el somni d’expressar-se a través d’aquest llenguatge infinit de sons i silencis. Endavant la música!”.


Dues intenses parts 

Tanmateix, la presidenta de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria també va anunciar en el seu speech que el concert estaria dividit en dues parts. En la primera es van oferir sis peces: ‘Yolanda Sánchez’; ‘La Boda de Luis Alonso’; el ‘Cor dels Esclaus’ de l’òpera de Verdi ‘Nabucco’ –amb quatre formidables veus que van afegir-li una emotiva càrrega de qualitat-; ‘Come Fly With Me’, amb la veu solista de Marc Anglarill; ‘Paconchita’; i ‘First Suite For Band’.

Ja a la segona part, la vetllada va continuar amb 5 temes més: ‘In a Persian Market’; ‘Memory’, del musical ‘Cats’, on es va comptar amb la interpretació de Sophia Victoria Benítez com a flauta solista; l’’Ave Maria’ de Shubert amb la jove veu solista de Laia Pérez; ‘The Lion King’, i finalment un tema que ha esdevingut en tot un himne, sobretot per una coneguda sèrie de ficció televisiva: ‘Bella Ciao’.

Després d’aquest vibrant concert, la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria també recuperarà un altre esdeveniment nadalenc suspès l’any passat per la COVID. Es tracta del tradicional ‘Concert de Nadal’, que aquest 2021 tindrà lloc el diumenge 19 de desembre a la Plaça dels Dies Feiners. La vetllada musical a l’aire lliure sol incloure aquelles cançons que són més agraïdes de sentir aquests dies: les nadales.



Comentaris