Avui dijous ‘Pan de Limón con Semillas de Amapola’

Blanes enceta la tercera temporada del Cicle de Cinema Gaudí. 

El Teatre de Blanes allotjarà dijous vinent a les 8 del vespre el film dirigit per Benito Zambrano, director de l’aclamada ‘Solas’, de nou amb el món de les dones com a eix central de la trama. 



Imatge promocional de l'espectacle. 


Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 18/01/2022 

Aquesta setmana començarà al Teatre de Blanes la tercera temporada d’una experiència que arriba precedida per l’èxit de convocatòria que ja ha tingut en les dues anteriors edicions: el primer i el segon semestre del 2021. Es tracta del Cicle Gaudí de Cinema, organitzat per l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament amb el suport de l’Acadèmia del Cinema Català.

Per estrenar aquesta tercera temporada es comptarà amb un film tan especial com el seu mateix títol: ‘Pan de Limón con Semillas de Amapola’. Està dirigida per Benito Zambrano, qui va irrompre en el món del cinema l’any 1999 amb un film aclamat unànimement per la crítica i el públic: ‘Solas’, que va guanyar cinc Premis Goya i el Premi del Públic del Festival de Berlín, entre d’altres.

Totes dues pel·lícules tenen com a denominador comú el món de les dones en l’eix central de la trama. En el cas de ‘Pan de Limón con Semillas de Amapola’ ens parla de dues germanes distanciades per la vida i que, a més a més, han triat destins molt diferents. La Marina és una doctora cooperant internacional que ha viatjat per mig món, i l’Anna, una mare de família arruïnada que ha viscut sempre al mateix lloc, un poble d’interior de l’illa de Mallorca.

Després que van ser separades quan eren adolescents, es retroben de nou per vendre una fleca que han heretat d’una enigmàtica dona a la que creuen no conèixer. A partir d’aquí es va fornejant un relat sobre l’amistat, la maternitat i els secrets que s’amaguen en una recepta de pa oblidada a l’illa de Mallorca, una història plena d’emocions contingudes i de relacions que es van quedar esperant en el passat, ressorgides ara amb aquest retrobament inesperat.


Les dones com a eix 

El guió és una adaptació cinematogràfica del best-seller homònim de Cristina Campos, que serveix a Benito Zambrano per demostrar una vegada més la seva sensibilitat a l’hora de dibuixar els sentiments de les dones. En aquest cas, ‘Pan de Limón con Semillas de Amapola’ reuneix tota una ‘tribu’ de dones entre germanes, amigues i filles que construeixen un espai propi cobejat pel pa recent fornejat que serveix per reparar velles ferides i redefinir el concepte de família.

Està protagonitzada per Elia Galera, Eva Martín, Mariona Pagès, Marilú Marini, Tommy Schlesser, Claudia Faci, Pere Arquillué i Ana García. Pel que fa al guió, se n’han encarregat d’adaptar-lo la mateixa autora del llibre i el director del film. ‘Pan de Limón con Semillas de Amapola’ –la primera novel·la de Cristina Campos- es va publicar l’any 2016, s’ha traduït a 7 idiomes i s’ha publicat en nombrosos països, i actualment ha esdevingut en un longseller, amb més de 300.000 exemplars venuts arreu del món.

La pel·lícula es projectarà dijous vinent 20 de gener a les vuit del vespre, i les entrades anticipades es poden comprar a través de l’enllaç

https://www.entrapolis.com/entradas/pan-de-limon-con-semillas-de-amapola-circuit-estable-de-cinema-catala-cicle-gaudi



Comentaris