Blanes no instarà investigar l'excomissari Villarejo ni el CNI

JUNTS PER BLANES PRESENTA UNA MOCIÓ PER ACLARIR LA VERITAT SOBRE ELS ATEMPTATS DE BARCELONA I CAMBRILS DEL 17 D’AGOST DE 2017

  • La moció insta al Congrés dels Diputats a crear una Comissió d’Investigació que aclareixi la veracitat de les declaracions de l’excomissari Villarejo; així mateix, també insta al govern espanyol a desclassificar com a matèria reservada els documents incautats a l’excomissari, així com al Govern de la Generalitat a emprendre les accions necessàries per aclarir la veritat sobre l’eventual responsabilitat del CNI i altres estaments estatals en els atemptats.
  • ERC s’ha adherit a la moció però aquesta no s’aprova pels vots en contra del regidor no adscrit, Ciutadans, PSC i En Comú Podem.


Imatge facilitada per l'organització.

Nota de premsa JUNTS x BLANES 

Rebuda 27/01/2022 

La regidora Mia Ametller ha presentat la moció deixant palesa la necessitat que s’obri una investigació per esclarir la veracitat de les declaracions de l’excomissari Villarejo. Cal recordar que, fins ara, no es constata una voluntat real -ni política ni judicial- d’aclarir tots els interrogants que encara hi ha en relació amb els atemptats d’aquell 17 d’agost del 2017, entre ells, la dels suposats vincles del CNI amb els atemptats, la qual va quedar apartada del judici del 17-A, tot i que alguns dels advocats de les víctimes ho volien incloure.

En l’àmbit polític estatal, els grans partits espanyols han vetat qualsevol investigació al Congrés. Encara hi ha moltes preguntes que no tenen una resposta clara i les paraules de l’excomissari Villarejo reforcen de nou totes les teories i arguments que fugen de la veritat oficial que va dictar la justícia espanyola.

Des de Junts per Blanes no entenem que no es posi en marxa una comissió d’investigació al Congrés dels Diputats, la qual sempre ha estat vetada pel Partit Popular i el PSOE, malgrat la insistència dels partits independentistes, ni que no es produeixi la desclassificació dels documents del CNI relacionats amb la causa, cosa que depèn del consell de ministres.

És necessari aclarir els fets i conèixer la veritat en honor a la memòria de les víctimes d’aquell fatídic 17 d’agost i per la dignitat de totes les famílies de les víctimes.



Comentaris