Començar l'any nou a Blanes pelat de fred o gairebé

Un grup de #donesvalentes celebren el nou any 2022 banyant-se a la platja de Blanes. 

Tenen entre 55 i 85 anys d’edat, i la majoria d’elles es troben cada dia –faci fred o calor- per fer una cabussada a Mediterrània des de fa 22 anys, havent-s’hi afegit avui més nedadores. 


Imatge facilitada per la institució.

Nota de premsa AJUNTAMENT 

 Rebuda 1/1/2022 

Una població com Blanes, que compta amb una tradició marinera tan arrelada, no és estrany que tingui associada entre els seus ritus i costums la Mar Mediterrània que voreja el seu litoral. Un d’ells, que també es practica en bona part de les poblacions que toquen mars i oceans, és celebrar l’arribada del nou any amb una bona capbussada.

Així ho han entès un grup de #donesvalentes que aquest dissabte, coincidint amb el primer dia del recent estrenat 2022 ho han celebrat banyant-se a la platja de Blanes. Ho han fet precisament en un dels seus indrets més emblemàtics: la platja que voreja el conjunt rocós de Sa Palomera, que marca l’inici de la Costa Brava per la tipologia d’aquests rocalls.

Habitualment cada dia de l’any –faci fred o faci calor- aquestes #donesvalentes ja acostumen a fer una capbussada –ho fan pràcticament des de fa més de dues dècades, des de l’any 2000- però avui no cal dir que era una ocasió encara més especial, i no volien perdre’s l’ocasió de celebrar-ho com cal. Per això, a banda de les nedadores que formen part del grup, avui se n’hi ha afegit d’altres que han compartit l’experiència de bon grat, així com també algun nedador.

Aquesta tradició acostuma a celebrar-se en moltes localitats cap al migdia, i a Blanes també ha estat així. Si bé habitualment aquestes dates de principis de gener no solen ser gaire aptes pels qui tinguin por de les temperatures hivernals de l’aigua marina, val a dir que aquests darrers dies el sol escalfava prou. Amb tot, avui cal dir que la temperatura ambient voltava els 14 graus.

Les restes de boira que encara hi havia no convidava gaire a banyar-se, però totes les dones han acabat capbussant-se, enmig d’una alegria contagiosa. De fet, el primer bany de l’any és una manera de començar el nou cicle anual amb esport, salut i energia. Òbviament, també ha imperat el marcat caràcter festiu amb què han compartit el repte aquest grup de #donesvalentes, algunes de les quals s’han refet amb un esmorzar on no hi ha faltat el cava.Comentaris