Jardí Botànic Marimurtra 70.807 visitants durant el 2021

Aquest resultat consolida la tendència a la recuperació dels efectes de la pandèmia tot i que representa tan sols la meitat dels visitants que es van rebre el 2019. 


Imatge FUNDACIÓ CARL FAUST.

Nota de premsa MARIMURTRA  

 Rebuda 03/01/2002

Els efectes de la pandèmia es continuen notant al Jardí Botànic Marimurtra, un dels equipaments turístics més visitants de Blanes i de la Costa Brava. El 2021 es tanca amb una xifra total de 70.807 visitants que representa el 51.82% dels que es van rebre el 2019.

Una anàlisis més propera de la composició dels visitants ofereix algunes dades interessants, com ara que:

  • Gairebé dos de cada tres visitants provenen d’àrees de molta proximitat, com ara el propi Principat o la zona sud de França (Rosselló i Llenguadoc).
  • El turisme internacional ha provingut sobre tot del centre d’Europa (Benelux, Polònia, Alemanya, etc.) i s’ha activat en l’últim terç de l’any, a partir del setembre, coincidint amb el relaxament en aquests països de les mesures de contenció de la COVID-19.
  • Els països d’origen tradicionalment forts, com el Regne Unit o Rússia s’han vist molt penalitzats per les restriccions causades per la pandèmia. Les dificultats de la mobilitat internacional han tingut un efecte molt sever en aquests mercats emissors.
  • Cobra rellevància el visitant de Quilòmetre Zero, que valora la seguretat, la salut, l’aire lliure i la proximitat d’equipaments com Marimurtra. Això es mostra especialment en el fet que els mesos de novembre i desembre del 2021 han estat els millors dels que es tenen registre (des del 2003), superant fins i tot els resultats del 2019.


Previsions moderadament optimistes per al 2022. 

Per al present any la Fundació Carl Faust ha fet una previsió de visitants que té en compte una certa recuperació del sector turístic però que encara situarà les xifres globals a una certa distància de les recollides el 2019. En altres paraules, es podrà parlar de millora, però encara no de recuperació.

Finalment, val la pena posar de relleu que les entrades representen entre un 60% i un 70% dels ingressos de la Fundació Carl Faust, propietària i gestora del Jardí Botànic Marimurtra, que dedica els seus esforços al manteniment del Jardí Botànic i a projectes de recerca, conservació i divulgació científica relacionats sobre tot amb l’àmbit de la botànica.



Comentaris