Avui presentació del Pla d’Ordenació Forestal Municipal

DARRERA HORA

El pla, que es donarà a conèixer públicament l’1 de març, engloba per primera vegada dues poblacions, que treballen conjuntament amb l’administració, entitats i agents del territori.

En total, la superfície forestal del pla d’ordenació és de 887,13 hectàrees i, a Blanes, s’han identificat un total de 300 propietaris i 689 parcel·les rústiques amb superfície forestal. D’aquestes, 464 tenen una superfície inferior a una hectàrea i 214, entre una i cinc hectàrees.

Aquesta estructuració tant fragmentada, però, dificulta molt la gestió forestal i tendeix a devaluar els aprofitaments forestals fusters. De fet, la major part (687) són de titularitat privada i només n’hi ha dues de públiques.

En aquest sentit, el pla hi veu un alt potencial per a l’explotació del suro i recomana mantenir en algunes zones l’explotació de coníferes amb fins fusters o de producció de pinyons amb una millora de la gestió. Per altra banda, en les zones de franges perimetrals amb baixa càrrega de combustible es proposa la producció de la ramaderia extensiva. (ACN - 7/2/2022)




De Blanes-Lloret. 

Al Teatre de Blanes. 

Es presentarà als propietaris de terrenys en zona forestal en un acte que requereix inscripció prèvia a: 

https://www.entrapolis.com/entrades/reunio-de-presentacio-del-pla-dordenacio-forestal-de-blanes/32059 


Imatge facilitada per la institució.



Nota de premsa AJUNTAMENT  

Rebuda 01/02/2022 

El proper dijous 3 de febrer el Teatre de Blanes acollirà la continuació d’un projecte en què porten treballant des de l’any 2020 els Ajuntaments de Blanes i Lloret de Mar. Es tracta de la redacció del Projecte d’Ordenació Forestal municipal dels dos municipis, que forma part del Pla de Serveis d’Assistència en matèria de gestió forestal i d’incendis de la Diputació de Girona.

Actualment el projecte elaborat per l’empresa redactora ja s’ha enllestit, després que ha incorporat diversos aspectes. Qüestions com ara l’aprofitament de biomassa forestal, l’adaptació al canvi climàtic, prevenció d’incendis forestals i regulació d’usos dels entorns forestals, d’acord amb el que estableix l’ordre del 13 de juny de 2017 mitjançant la qual es regulen els instruments d’ordenació forestal a Catalunya.

La redacció del Pla d’Ordenació Forestal municipal de Blanes i Lloret s’ha impulsat des dels dos consistoris, ja que en el context de l’actual de canvi global, és important que les administracions locals prenguin un paper actiu en la dinamització de la gestió forestal, tant en terrenys públics com privats. Això és perquè es considera una eina clau per a l’adaptació al canvi climàtic i la prevenció d’incendis forestals.

Per donar a conèixer el pla s’ha convocat als propietaris de terrenys en zona forestal de Blanes perquè assisteixin a una primera sessió informativa que, com dèiem, s’allotjarà al Teatre de Blanes dijous vinent a partir de les 8 del vespre. 

La presentació estarà encapçalada per l’alcalde, Àngel Canosa, i la tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Marina Vall·llosada.



Comentaris