Marimurtra publica l’actualització del seu Index Seminum

En aquest document s’hi cataloguen aquelles llavors que s’ofereixen en intercanvi a altres jardins botànics o a la comunitat acadèmica i científica 


Imatge FUNDACIÓ CARL FAUST.


Nota de premsa MARIMURTRA 

Rebuda 12/02/2022 

La Fundació Carl Faust, responsable i propietària del Jardí Botànic Marimurtra, ha actualitzat aquesta setmana el document de l’Index Seminum, amb el llistat de llavors que posa a disposició d’altres jardins botànics i de la comunitat científica per a intercanvi.

Respecte l’Index Seminum de 2021, hi ha varies novetats:

  • S’augmenta el nombre d’espècies que conté, de manera que es passa d’oferir llavors de 21 espècies a oferir-ne de 95. Totes elles presents al Jardí Botànic Marimurtra.
  • També l’aspecte qualitatiu pateix una millora, passant-se de recollir llavors de 9 famílies botàniques a oferir-ne de 42.
  • Totes les llavors que s’inclouen a l’Index Seminum d’aquest any han estat recol·lectades, netejades i processades aquest mateix any per garantir-ne la màxima frescor i viabilitat reproductiva.

La selecció de les llavors de l’Index Seminum es fa atenent a criteris d’interès per a la comunitat científica, és a dir, s’hi inclouen aquelles espècies més rares, de més interès per a la resta de jardins botànics o aquelles en les que els científics hi poden tenir un interès més gran.

L’Index Seminum del Jardí Botànic Marimurtra es pot consultar en línia a

www.marimurtra.cat/index-seminum

El seu contingut també es distribueix a través de la publicació compartida i conjunta que realitza cada any l’AIMJB (Asociación Ibero-Macaronésica de Jardines Botánicos).

La tradició d’intercanviar llavors entre jardins botànics va sorgir durant el S. XVIII i a partir del S. XIX es van començar a circular documents amb els llistats disponibles, que són els actuals Index Seminum (catàleg de llavors)



Comentaris