Tot a punt pel Carnaval amb la rua pel Passeig de Mar

Dissabte 26 de febrer a la tarda a Blanes 

Participen les colles de l’Esbart Joaquim Ruyra, Que Vingui Qui Vulgui i l’AVV Quatre Vents, i després hi haurà un ‘Ball de Disfresses’ amb música en viu, seguida per l’actuació d’un DJ 


Imatge facilitada per la institució.


Nota de premsa AJUNTAMENT  

Rebuda 24/02/2022 


A Blanes ja està tot ben a punt perquè el proper cap de setmana es visqui amb la intensitat que es mereix una de les festes que en aquesta població on comença la Costa Brava sempre s’acostuma a celebrar amb una gran participació al carrer. Es tracta del Carnaval de Blanes 2022 que, a diferència de quan forma part del ‘Carnaval de la Costa Brava Sud’, no es farà coincidint amb la tarda del diumenge com s’havia fet fins al 2020.

Enguany el ‘Carnaval de Blanes 2022’ se celebrarà dissabte vinent 26 de febrer a la tarda, amb la gresca i la disbauxa que sol caracteritzar aquest període festiu, però només comptant amb els grups blanencs que han volgut participar-hi. Es tracta de les colles de l’Esbart Joaquim Ruyra, Que Vingui Qui Vulgui i de l’Associació de Veïns de Quatre Vents, tres dels cinc col·lectius blanencs que van participar al darrer carnaval del 2020.

El ‘Carnaval de Blanes 2022’ està organitzat per l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, havent comptat enguany amb l’activa col·laboració de les colles carnavalesques de la vila. Després que els tres ajuntaments que des del 2012 organitzen el ‘Carnaval de la Costa Brava Sud’ –Blanes, Lloret i Tossa- van decidir de comú acord suspendre els actes conjunts, cada població ha organitzat sengles esdeveniments i activitats alternatives a les respectives viles per mantenir viu l’esperit del carnestoltes.

Per això, a rengló seguit que es va decidir suspendre el ‘Carnaval de la Costa Brava Sud’, l’Ajuntament va contactar amb les colles carnavalesques de Blanes per proposar-los fer una rua que, si bé no serà tant concorreguda com és habitual, no deixarà de comptar amb l’habitual gresca que caracteritza les celebracions a la vila on comença la Costa Brava.


Batucada 

La rua d’aquest 2022 s’encetarà dissabte vinent a les 5 de la tarda, amb una sonora batucada a càrrec del grup de percussió de la Colla de Diables Sa Forcanera de Blanes, que sortiran des del passeig de Dintre, continuaran pels carrers Muralla i Raval, i baixaran pel Carrer Ample per arribar fins al Passeig Pau Casals. Des d’allí finalitzaran la cercavila perquè la gent del carrer s’hi vagi afegint fins arribar al Banc dels Músics.

Serà des d’aquest indret des d’on sortirà la Rua de Carnaval en cercavila, que transcorrerà per sobre del Passeig de Mar precedida per la música que sonarà des d’un vehicle, a partir de 2/4 de 6 de la tarda. La comitiva seguirà pel vial de circulació de vehicles a l’alçada de la Plaça Catalunya per continuar pel Passeig de la Marina fins arribar a la Plaça dels Països Catalans, on s’hi haurà alçat un escenari.


Música en viu 

Quan siguin aproximadament les 7 de la tarda començarà el ‘Ball de Disfresses’, amenitzat pel grup Vizuri, que tocarà en viu i en directe un popurri de versions amb cançons de tots els temps. Cap a les 9 de la nit està previst que finalitzi el concert, però no pas la festa de celebració del carnaval, ja que es comptarà amb la música que s’encarregarà de punxar el DJ PD Broot.

En aquest cas la incorporació del DJ està organitzada per les entitats que formen part del Consell Local de Joventut, que també tindran cura del Servei de Bar que hi haurà a la mateixa Plaça dels Països Catalans tota la tarda-vespre. La sessió de música amb el DJ s’allargarà fins les 11 de la nit, quan finalitzaran els actes del carnaval. Tots els actes són gratuïts, i estan oberts a la participació de gent de totes les edats amb un únic requisit: voler recuperar l’animació que no es va poder gaudir als carrers de la vila l’any passat pel carnaval.



Comentaris