500 ballarins i ballarines Blanes capital de la dansa

5è Concurs de Dansa 

S’allotjarà al Teatre de Blanes aquest cap de setmana del 18 al 20 de març, i culminarà diumenge al vespre amb una ‘Gran Gala de Dansa’ a benefici de la Fundació Joan Petit Nens amb Càncer 


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 17/03/2022 

Una vegada més, i ja en van cinc de consecutives, Blanes esdevindrà en la capital de la dansa catalana aquest proper cap de setmana. Més concretament ho serà durant tres dies, des del divendres 18 de març fins al diumenge dia 20, quan el 5è Concurs de Dansa Vila de Blanes culminarà amb una Gran Gala de Dansa durant la qual es farà el lliurament dels premis més destacats.

Com no podia ser d’una altra manera, el prestigi assolit durant els darrers anys ha provocat que enguany s’hagi assolit una xifra rècord d’inscrits, amb prop de 500 ballarins i ballarines d’arreu de Catalunya en les diferents modalitats de dansa. Està organitzat per l’Associació de Dansa Elancé amb el suport de l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, i les sessions al Teatre de Blanes-Teatre de la Costa Brava Sud estan obertes a l’assistència del públic mitjançant la compra d’entrades.

De fet, aquest 2022 serà el tercer any consecutiu en què s’ha hagut d’ampliar el nombre de dies en què s’allarga el concurs. Seran tres dies d’intensa activitat amb la participació de 33 escoles de dansa de Catalunya –entre elles les de Blanes: Miriam Beltran, DanStudio i Daina- que presentaran un total de 399 passis. Pel que fa als candidats que concursaran en la categoria de pre professionals, seran 43 ballarins i ballarines, que demostraran el seu bon fer damunt l’escenari del Teatre de Blanes.


Un jurat internacional 

També ha augmentat la quantia econòmica dels premis a què aspiren els ballarins pre professionals. Són 5.000 €, el doble del total que es va aportar en la primera edició del 2018. A banda dels premis en metàl·lic, el jurat també oferirà diverses beques als ballarins i ballarines que, al seu criteri, mereixen aquest reconeixement que contribuirà encara més a millorar la seva expertesa i virtuosisme. Per poder-ho valorar es compta amb un jurat internacional de coreògrafs i coreògrafes de primera línia, que tindran la difícil tasca de destriar els i les joves premiades.

Els membres del jurat d’aquest 2022 són Gina Rigola, directora del Certamen Internacional de Dansa Ciutat de Barcelona i del BCN City Ballet; Olga Cobos, directora de CobosMika i SEEDs company; Catherine Allard, directora artística de IT Dansa; Mandy Guidi, antiga cap de dansa de l’Acadèmia d’Edimburg (Escòcia); Meritxell Paradell, examinadora de la Reial Academy of Dance (RAD) de Londres; Carlos Rodríguez, professor i coreògraf de The Hartman Company; Marco Batti, director artístic del Ballet de Siena (Itàlia); Kirill Radev, director i coreògraf de Korpo Dance Project; i Miquel G. Font, director d’Habemus Corpus Dance Company i director artístic del Ballet Contemporani de Catalunya.


Fundació Joan Petit 

Els tres intensos dies del 5è Concurs de Dansa Vila de Blanes culminaran diumenge al vespre amb una Gran Gala de Dansa, un espectacle de primer ordre que començarà a partir de les 8 del vespre al Teatre de Blanes. Enguany la recaptació de la venda d’entrades per assistir a la gala es lliurarà a una causa benèfica molt arrelada i coneguda a Blanes.

Es tracta de la Fundació Joan Petit Nens amb Càncer, que destinarà els diners recollits a l’estudi del sarcoma infantil. L’espectacle inclourà les actuacions de ballarins i ballarines de IT Dansa, Cobosmika – Seed’s Company, el Ballet de Barcelona, Korpo Dance, el Ballet Contemporani de Catalunya, així com les coreografies seleccionades pel jurat d’entre les més destacades que hi haurà hagut al llarg del concurs.

La gala està previst que s’allargui fins les 10 de la nit però abans, aproximadament cap a les 9 del vespre, hi haurà un breu interludi per fer el lliurament de premis corresponent al concurs de pre professionals. Per assistir tant a les sessions dels tres dies del 5è Concurs de Dansa Vila de Blanes com a la de la Gran Gala del diumenge a la nit cal adquirir les entrades anticipades a: 

https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/408-concurs-de-dansa-vila-de-blanes.html



Comentaris