Activitats de Divulgació Científica 2022 al Marimurtra

Les activitats programades per aquest 2022 s’orienten a promoure la sensibilització envers el medi ambient, la jardineria i la botànica 


Imatge FUNDACIÓ CARL FAUST.


Nota de premsa MARIMURTRA  

Rebuda 22/2/2022 

La Fundació Carl Faust, responsable i propietària del Jardí Botànic Marimurtra, presenta la programació anual pel 2022 d’activitats de divulgació científica. Una programació que s’ha creat des dels equips tècnics de Marimurtra amb un doble criteri: per una banda, el de fer una proposta atractiva i interessant a públics de diferents nivells tècnics i de coneixements botànics, i de l’altra, de donar cobertura a diferents temàtiques d’interès relacionades amb els fins fundacionals de la Fundació Carl Faust, que són essencialment la preocupació pel medi ambient, la ciència, la botànica i la jardineria.

Els gran capítols de la programació d’activitats de divulgació científica de Marimurtra per al 2022 són:

I

Matins de Marimurtra: una programació de 6 matins d’activitats relacionades amb el medi ambient i adreçades a un públic familiar que combina la proposta lúdica i la científica.

13/03/2022 - Un passeig per la cistelleria: origen i usos dels materials, amb Dani Iglésias (cisteller i jardiner)

03/04/2022 – Els ocells de Marimurtra, amb Pere Alzina (divulgador científic)

30/07/2022 – Els ocells de la punta de la Tordera, del mar i dels camps de Blanes, amb Pere Alzina (divulgador científic)

08/05/2022 – Aproximació a Carl Faust, amb Eduard Puigventós (historiador)

12/06/2022 - Seguiment del Projecte Mosquito Alert, amb Santi Escartin (biòleg a Mosquito Alert)

19/06 o 3/07 - Vermut Botànic, amb Antonio Membrives (sommelier de Laviret)

Aquestes activitats compten amb el suport d’entitats de referència del sector com són Viles Florides, APEVEC i el Gremi de Jardineria de Catalunya.

II

Jornades Tècniques Marimurtra: cinc formacions tècniques concebudes com una formació acadèmica i adreçada a un públic de nivell avançat en jardineria o botànica.

25/03/2022 - Biodiversitat i jardineria, la importància de l'ecologia en els jardins, amb Pere Fraga

29/04/2022 - Les plantes: la diversitat vegetal en els jardins, amb Pere Fraga

06/05/2021 - Gestió de la salut del jardí amb preparats vegetals, amb Jordi Puigdefàbregas

27/05/2021 El sistema radicular dels arbres, amb Gerard Passola

17/06/2021 – Cuidar i descuidar: el jardí del segle XXI, amb Teresa Galí

Aquestes activitats compten amb el suport d’entitats de referència del sector com són Viles Florides, APEVEC i el Gremi de Jardineria de Catalunya.

III

Snorkel Botànic: sortida guiada per descobrir el jardí que va més enllà dels penya-segats i s’endinsa al mar. Adreçada a un públic familiar però també amb interès per donar valor científic afegit a una activitat lúdica.

Dies 20 i 27 de juliol, 3, 10, 17 i 24 d’agost. Aquesta activitat compta amb la col·laboració de Xatrac.

IV

Monogràfic Marimurtra, enguany dedicat a les orquídies. Una jornada adreçada a afeccionats, jardiners professionals, botànics de diferents nivells, viveristes i a tots aquells membres del sector de la botànica i la jardineria amb interès en aquest grup de plantes. L’objectiu és oferir unes ponències d’interès en el marc d’una trobada social amb atractius complementaris, com un market de llibres sobre el tema, etc.

Data: 27 de setembre

El programa definitiu es concretarà les setmanes prèvies a l’esdeveniment.

Aquestes activitats compten amb el suport d’entitats de referència del sector com són Viles Florides, APEVEC i el Gremi de Jardineria de Catalunya

V

Setmana de la Ciència – En el marc d’aquesta acció popular d’abast nacional, un any més Marimurtra s’hi suma amb activitats d’interès per a públics de diferents nivells i interessos. El programa definitiu es concretarà les setmanes prèvies a l’esdeveniment.

Jornada tècnica amb Sello Arboleda: ‘El Jardí Botànic Marimurtra com a espai de salut davant l'emergència climàtica’, amb Enrique Figueroa. 12 i 13 de novembre.

Marimurtra + Científic – Presentació a la ciutadania dels projectes científics que tenen lloc a Marimurtra. Inclou un Speed Science que permet posar en pràctica les activitats científiques de les que es parla. 19 de novembre. El programa definitiu es concretarà les setmanes prèvies a l’esdeveniment.

Visita guiada ‘La biodiversitat de Marimurtra’. Visita gratuïta pel Jardí Botànic Marimurtra posant el focus a les activitats que promouen la biodiversitat. 20 de novembre.


La informació completa de totes aquestes activitats es pot trobar al web

www.marimurtra.cat



Comentaris