Aina Vidal i Belen López parlar de la Reforma Laboral a Blanes

 


Imatge facilitada per l'organització.


Nota de premsa BLANES EN COMÚ PODEM 

Rebuda 10/03/2022 


Aquest dijous 10 de març, s'ha celebrat a la Biblioteca Comarcal de Blanes l'acte: "Amb la Reforma Laboral les Dones hi Guanyem, organitzat per l'Associació Joan Comorera amb la col·laboració de Blanes en Comú-Podem.

El primer tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica de Blanes, Jordi Urgell ha estat l'encarregat de presentar les ponents: Aina Vidal, diputada al Congrés per En Comú-Podem i Belen López Sánchez, secretaria general de CC.OO de comarques gironines, han explicat als assistents la transcendència de la Reforma Laboral i, de forma especial, de com afecta les dones treballadores.

De forma directa i clara, ambdues han posat en relleu que les mesures dictades per aquesta reforma, són un gran pas per recuperar drets perduts des dels anys 80, destacant el fet que s'ha eliminat l'abús de contractació temporal, que afecta majoritàriament a les dones i es recupera el contracte indefinit.

Aina Vidal ha remarcat que moltes persones treballadores, en general entre els 18 i 40 anys, no han tingut mai un contracte indefinit. Per altre costat, ha volgut deixar clar que acompanyen a la reforma altres iniciatives com la revalorització de les pensions i la pujada del salari mínim interprofessional, mesures totes elles que contribuiran a millorar les condicions de vida de les dones.

Belen López Sánchez, s'ha referit a la importància que té aquesta reforma perquè hi ha hagut acord entre la part social i la patronal, destacant la importància que els convenis sectorials primaran sobre els de les empreses i que, fins a arribar a l'acord en la revisió d'un conveni es continuarà mantenint el vigent, cosa que garanteix l'estabilitat dels treballadors i treballadores.

Sobre les crítiques que ha rebut aquesta reforma, ambdues han coincidit que bé que tothom voldria més millores, les obtingudes són fonamentals per a l'estabilitat del món del treball i que s'ha de ser conscient de quina és la realitat, amb tots els entrebancs amb què s'enfrontaven, i valorar l'esforç de totes les persones que han treballat per aconseguir aquests avenços.

No han obviat tampoc les dificultats polítiques per aprovar la llei, tan dintre el govern de coalició, com per aconseguir els vots necessaris per a la seva aprovació, en una jornada històrica en què el vot negatiu d'alguns partits anomenats d'esquerra i l'excés de confiança en el resultat, van fer perillar el resultat.

Després d'un torn de preguntes s'ha donat per acabat aquest acte, amb un fort aplaudiment per a les convidades.



Comentaris