Celebrarà dissabte a la nit una nova edició per lluitar contra el canvi climàtic
De 20’30 a 21’30 h s’apagaran els llums de la façana de l’Ajuntament i del Castell de Sant Joan, així com de les quatre fonts ornamentals il·luminades que hi ha al municipi
![]() |
Imatge BETEVÉ.CAT |
Nota de premsa AJUNTAMENT
Rebuda 25/03/2022
Una vegada més, l’Ajuntament de Blanes s’ha sumat a la celebració que tindrà lloc dissabte vinent, 26 de març, de l’Hora del Planeta. Per això, entre 2/4 de 9 i 2/4 de 10 de la nit l’enllumenat públic dels llocs més emblemàtics de la vila s’apagaran. Es tracta d’un gest simbòlic per cridar l’atenció sobre la problemàtica del canvi climàtic. Ja fa uns quants anys que el consistori blanenc es va adherir a aquesta iniciativa promovent l’estalvi energètic per lluitar contra el canvi climàtic.
Per això l’Ajuntament de Blanes s’ha adherit en aquesta nova edició a la campanya, un suport que es traduirà a nivell pràctic en apagar la il·luminació de dos indrets molt emblemàtics de la vila: la façana de l’edifici de l’Ajuntament i el Castell de Sant Joan. D’igual manera, també s’apagarà l’enllumenat de les quatre fonts ornamentals que hi ha arreu del municipi
Es tracta de les que estan situades a la Plaça dels Països Catalans, a la cruïlla de l’Avinguda Catalunya amb l’Avinguda d’Europa –al barri de La Plantera-, a la Plaça Solidaritat, i a la Rotonda dels Focs, situada a les cruïlla entre la Carretera d’Accés a la Costa Brava i el Carrer Anselm Clavé. Per dur a terme aquestes dues iniciatives coordinades pel Servei de Medi Ambient es comptarà amb la col·laboració dels Serveis Municipals i de l’empresa Aigües de Blanes.
Acte Simbòlic
La campanya ‘L’Hora del Planeta’ la va iniciar l’associació mediambiental WWF (Fons Mundial per a la Natura) a Sidney ara fa 15 anys, al 2007, com un gest simbòlic per cridar l’atenció sobre el Canvi Climàtic, una problemàtica que avui dia ha esdevingut en una realitat a crits. Des de llavors, no ha parat de créixer el nombre de països i municipis que any rere any s’hi adhereixen.
El què es demana és un gest molt senzill, que consisteix en apagar els llums dels habitatges, negocis, edificis i monuments durant una hora. De fet, ja és un moviment mundial reconegut per milers de ciutats de més de 200 països que, durant les anteriors edicions, han apagat desenes de milers de monuments i edificis emblemàtics. La iniciativa uneix a ciutadans i ciutadanes, empreses, ajuntaments i tota mena d’institucions per lluitar contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat.
Un any decisiu
Aquest 2022 la celebració de l’Hora del Planeta coincideix amb un moment especialment important. L’aliança de governs i organitzacions, entre elles la WWF, demanen una major ambició i una acció urgent per aturar i revertir la pèrdua de la natura l’any 2030. De fet, en l’actualitat s’estan restaurant les Ncions Unides, i també serà l’any 2030 quan s’hauran d’acomplir els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcades per l’Agenda 2030.
D’aquí a unes setmanes, està previst que els líders mundials es reuneixin en la COP15 del Conveni de Nacions Unides sobre Diversitat Biològica per decidir sobre un nou pla d’acció global per a la natura de cara als propers 10 anys. Enguany ja s’avança que encara prendrà més rellevància el concepte One Health, ja que després de la pandèmia és cada cop més evident que la humanitat només pot viure com a éssers humans sans en un planeta que també ho està.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada