Avui Ple ordinari de l'Ajuntament del mes de març 2022

Donarà compte de la renúncia de Sergio Atalaya, que deixa el grup de Ciutadans. 

Passarà a ser regidor no adscrit, igual que ja va fer el maig del 2020 un altre representant de C’s, José Morcillo. Altres punts de l’ordre del dia són sengles modificacions del pressupost 2022 


Imatge facilitada per la institució.


Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 30/03/2022 


La sessió plenària d’aquest mes de març convocada per demà dijous a les set de la tarda inclou un total de 13 punts a l’ordre del dia, dels quals 8 són de debat amb votació. Abans d’entrar-hi, però, el darrer dels quatre punts inicials –quer inclou també l’aprovació de l’acta de l’anterior ple, i on es donarà compte de diversos aspectes- també tractarà la renúncia del regidor Sergio Atalaya Martín a continuar formant part del grup municipal de Ciutadans.

Qui va ser cap de llista per aquest grup polític a les eleccions municipals del 2019 ha expressat la seva voluntat de passar a ser considerat regidor no adscrit, igual que ja va fer-ho el maig del 2020 un altre representant de Ciutadans, José Morcillo, qui va demanar passar a ser regidor no adscrit. Amb aquesta decisió, el grup municipal de C’s es queda amb un únic representant municipal, Cristhian Ortiz, que des del 2019 actuava com a portaveu.

Després de donar compte d’aquesta renúncia, els quatre següents punts són aprovacions provisionals de sengles expedients de modificació del pressupost vigent. Aquests canvis han de servir per dur a terme accions i inversions en temes relacionats amb Promoció de la Ciutat (fires, dinamització de la vila i turisme); Promoció i Dinamització Cultural; difusió i promoció del 50è aniversari del Concurs de Focs d’Artifici; així com la construcció de la Prefectura de la Policia Local, la reforma de l’Avinguda Vila de Madrid i la creació del Centre de Formació Carles Faust.


Altres temes 

Els dos següents temes són d’una banda l’aprovació de convenis amb el Consell Comarcal de la Selva per a la gestió de residus; i de l’altra la modificació d’un article del POUM referent a la dotació de places d’aparcaments dels establiments hotelers. Per últim, els dos darrers punts de debat a l’ordre del dia són sengles mocions presentades per C’s i PSC, respectivament.

La primera proposta demana la instal·lació progressiva a les platges de Blanes dels ‘solmàfors’, és a dir: semàfors de sol, un equip dissenyat pel mesurament de l’índex ultraviolat que alerta la població per mitjà d’un codi basat en cinc colors, en relació als perills que suposa pel càncer de pell. Per la seva banda, la moció presentada pel PSC és en defensa del reconeixement de l’autogovern del Sàhara Occidental i de les polítiques de cooperació local amb el poble sahrauí.

El ple del mes de març es tancarà finalment amb l’apartat de precs i preguntes. Com és habitual, la sessió plenària es podrà seguir íntegrament en directe per televisió en streaming a través de les xarxes socials de l’Ajuntament: Facebook i YouTube. També s’emetrà l’àudio per Ràdio Blanes, a través del 97.7 de la FM, o bé a la seva plana web.



Comentaris