Avui Xerrades a Blanes: Estanc Pla i família s. XX

L’Arxiu Municipal ha organitzat dues sessions: la primera aquest dimecres 16 i la segona el dilluns 21, totes dues al punt de les 5 de la tarda a la Sala de Plens de l’Ajuntament 

 

Imatge ESTANCOSABIERTOS.COM

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 14/03/2022 


Aquesta segona quinzena de març els amants de la història en general, i de la que té a veure amb aquest municipi en particular, estan d’enhorabona. Ja fa temps que l’Arxiu Municipal havia pensat en la possibilitat d’organitzar xerrades al voltant d’alguns dels temes que es tracten a ‘Blanda’, la revista que edita amb caràcter anual.

Els seus articles de recerca sempre atrauen l’atenció dels blanencs i blanenques, així com dels aficionats a conèixer més detalls de la historia, sovint des de punts de vista inimaginables d’antuvi. Ara ha arribat el moment de fer-ho realitat, i per això el servei municipal ha organitzat un cicle al voltant de tres dels articles inclosos al darrer número que acosta al primer segle de vida la publicació, la número 24.


Can Jaume Escova’ i ‘Estanc Pla’ 

El cicle estarà centrat en dues xerrades que s’allotjaran a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes, tots dues a la mateixa hora: les 5 de la tarda, i obertes a la lliure participació de tothom qui vulgui assistir-hi. La primera es farà dimecres vinent 16 de març, i inclourà dos grans temes tractats respectivament a la Revista Blanda presentada a principis d’aquest any.

D’una banda Narcís Pou presentarà el seu article que duu per títol ‘Blanes al primer terç del segle XX. Vida Quotidiana i Guerra Civil. El testimoni familiar de Can Jaume Escova. D’altra banda, en aquesta primera xerrada inaugural també intervindrà un dels autors habituals de la Revista Blanda, Pau Pallarès, qui signa l’article titulat ‘La família Pla Albertí i un estanc centenari.

En el cas del primer tema, Narcís Pou protagonitza una investigació que connecta molt amb el sentiment popular de la vila, ja que és el testimoni de vida d’una família que transcendeix l’àmbit personal per reflectir les vivències d’una part important de la societat blanenca. La segona part de la primera xerrada gira a l’entorn d’un establiment molt emblemàtic ubicat al cor del nucli històric, l’Estanc Pla, regentat històricament per una família que hi ha dedicat tota la seva vida, amb una nodrida complicitat d’un públic d’aquells de tota la vida.

La segona xerrada del mini-cicle de l’Arxiu Municipal al voltant de la Revista Blanda tindrà lloc el dilluns dia 21, quan l’arquitecte i aficionat a l’arqueologia Ovidi Alum presentarà el seu article, interessant no tan sols pel seu contingut. Amb el títol ‘Un aqüeducte inèdit. Hipòtesi de localització i anàlisi tècnica preliminar del possible aqüeducte romà de Blandae’ (el nom amb què es coneixia Blanes en temps dels romans), aquesta sessió s’espera que desperti en especial l’interès de força gent.



Comentaris