Coordinar l’ajut a Ucraïna avui acte informatiu al Teatre de Blanes

Convoca l’Ajuntament de Blanes 

S’ha fet una crida al voluntariat local i a la comunitat ucraïnesa perquè participi en l’acte que es farà a les 8 del vespre, per coordinar tot el què faci falta en ajut humanitari 


Imatge facilitada per la institució.

Opinió DdB: Per què els MCM occidentals no donen la versió russa del conflicte? És una guerra militar o una guerra econòmica propiciada pels americans en la seva caiguda lliure del lideratge mundial? M'agradaria que m'ho expliquessin sense enganyar-me.


Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 05/03/2022 

El proper dimarts 8 de març a les 8 del vespre el Teatre de Blanes allotjarà un acte informatiu públic que té l’objectiu d’organitzar la logística per coordinar l’ajuda humanitària al poble ucraïnès. Es tracta d’ajudar no tan sols la ciutadania que està patint els efectes del conflicte bèl·lic al seu país, sinó també totes les persones que estan arribant a Catalunya fugint de la guerra.

Algunes d’aquestes persones ja són a Blanes, tant perquè estaven passant uns dies de vacances i la guerra els ha enxampat al territori gironí, com pel que fa a d’altres ciutadans que havien vingut per visitar les seves famílies o bé estaven aquí per feina. Durant aquests darrers dies ja s’han adreçat per demanar ajuda tant a l’Ajuntament de Blanes com a d’altres organismes i institucions, com per exemple Creu Roja.


Per establir les necessitats principals que cal cobrir, així com per pensar la manera en què es pot articular l’ajuda humanitària i solidària, el passat dijous es va celebrar una reunió prèvia, d’on va sorgir la idea de fer l’acte informatiu del proper dimarts. A la trobada -encapçalada per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa- van participar-hi ciutadans i ciutadanes ucraïneses, la coordinadora de Creu Roja Joventut Blanes-Lloret-Tossa, la tècnica del Servei d’Acollida de l’Ajuntament de Blanes i de l’Oficina de Català de Blanes, i el director-gerent de Ràdio Marina.


Coordinar l’ajuda solidària 

L’acte informatiu d’aquest proper dimarts vol assolir diversos objectius. El principal és confeccionar una base de dades amb totes les persones que s’ofereixin per fer de voluntaris i voluntàries i col·laborar en les diverses tasques que caldrà dur a terme. D’una banda, per ajudar en les tasques de recollida de material, que ja s’està fent al local de l’entitat ‘Hola Blanes’, que aplega ciutadans d’Europa de l’est, així com a Ràdio Marina.

També caldrà poder disposar de l’ajut de voluntariat perquè col·labori en altres tipus de tasques, com ara acompanyament i suport a les persones refugiades que continuïn arribant, com per exemple psicòlegs, educadors, i traductors, entre d’altres. Per això, està previst confeccionar una fitxa perquè l’empleni tothom qui vulgui donar un cop de mà de manera desinteressada, així com perquè els i les ciutadanes ucraïneses especifiquin quin tipus d’ajuda poden necessitar.

Per aquest darrer motiu, les fitxes que es posaran a disposició del públic assistent perquè les emplenin estaran escrites en 4 idiomes: català, castellà, ucraïnès i rus. A la trobada està previst que s’hi cridi a participar sobretot les entitats solidàries de la vila, però especialment a tota la ciutadania que aquests dies ha mostrat el seu interès en donar un cop de mà en el què pugui fer falta per contribuir al suport solidari.


Donacions econòmiques 

Des d’entitats com Creu Roja s’ha incidit especialment en què és important promoure més la donació econòmica per sobre de la donació de material, tal com de fet s’actua sempre des d’aquesta ONG solidària en casos d’emergència de tot tipus. L’objectiu és que es puguin cobrir de manera més fàcil totes les necessitats, i evitar així que s’acabin perdent material.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Blanes posarà a disposició de tothom qui vulgui fer donacions econòmiques un compte corrent municipal on poder fer les aportacions que es vulgui. D’altra banda, durant la reunió d’aquest proper dimarts també s’establiran quins punts de recollida de material s’organitzen, així com quins tipus d’articles es demana que s’hi duguin.

Altres aspectes que es volen resoldre són l’allotjament i el permís de residència, així com l’atenció sanitària que també es vol garantir a tothom qui arribi aquí o s’hagi trobat en territori gironí coincidint amb l’esclat del conflicte bèl·lic. Per poder obtenir-la és important que s’empadronin en aquest municipi, tot i que els dos ambulatoris de Blanes ja estan avisats que es poden trobar amb pacients que acudeixen per atenció mèdica que només vinguin amb el passaport.



Comentaris