Cs proper Ple instarà mesures de prevenció x radiació solar

Cs Blanes proposa instal·lar a les platges semàfors que mesurin l'exposició solar i ofereixin consells per a evitar danys a la pell 

El portaveu liberal, Cristhian Ortiz, indica que la mesura és una proposta d'inversió en la salut de les persones i la prevenció de malalties 


Imatge ZSCHIMMER & SCHWARZ


Nota de premsa Cs BLANES 

Rebuda 23/03/2022 

“Volem que les nostres platges siguin més segures i per això proposem instal·lar solmàfors a les platges del municipi”. D'aquesta manera ha justificat el portaveu de Ciutadans (Cs) a Blanes, Cristhian Ortiz, la moció que es debatrà en el següent ple per a la col·locació progressiva de semàfors a les platges que mesurin l'exposició solar dels banyistes i ofereixin consells per a evitar danys a la pell a causa de la radiació solar.

“És un fet que el 40% dels càncers es poden prevenir amb hàbits de vida saludable i disminuint els factors de risc i és en aquesta línia que proposem la instal·lació d'aquests solmàfors a les platges de Blanes”, ha justificat Ortiz. El regidor liberal ha defensat la seva proposta apel·lant precisament a la disminució dels factors de risc “i la presa de consciència a través de propostes de sensibilització com aquesta”.

Ortiz ha indicat que la mesura és en el fons una proposta d'inversió en la salut de les persones i la prevenció de malalties. “No hem de passar per alt que Blanes té grans platges que atreuen els veïns i molts turistes que poden gaudir de llargues hores de sol i aigua sense tenir al cap que una llarga exposició solar és perjudicial”, ha finalitzat.



Comentaris