Fins al 7 de març Consumópolis escolars blanencs EP i ESO

L'Oficina Comarcal de Consum de la Selva col·labora amb el concurs escolar 

L'objectiu d'aquest concurs es fomentar el consum responsable entre els joves de Catalunya 


Imatge GENERALITAT VALENCIANA


Nota de premsa CONSELL COMARCAL 

Rebuda 22/2/2022 


El concurs, que compta amb diversos premis per als guanyadors, té com a objectiu promoure la reflexió entre la comunitat escolar i fomentar-ne el consum responsable.

Els equips de participants hauran de completar el recorregut per la ciutat de Consumópolis, resoldre proves de caràcter lúdic i pedagògic, i presentar un treball final.

D'aquesta manera, l'Oficina Comarcal de Consum de la Selva s'ha encarregat de les tasques de difusió i motivació dels centres escolars de la comarca per participar en aquest concurs, que pretén aconseguir persones més crítiques, conscients, responsables i solidàries en els actes quotidians de consum.

El certamen, organitzat pel Ministeri de Consum juntament amb l’Agència Catalana de Consum , té una primera fase amb una convocatòria autonòmica en què se seleccionen els equips que hagin aconseguit millor puntuació en cadascun dels nivells de participació i que representaran Catalunya a la fase estatal.

Al concurs, que es divideix en tres nivells, hi participa alumnat de cinquè i sisè d'Educació Primària, de primer i segon de l'ESO, i de tercer i quart de l'ESO o d'FP.

Així, en una primera fase els cinc integrants de l'equip hauran de completar el recorregut per la ciutat de Consumópolis resolent les diverses proves de caràcter pedagògic i lúdic que es presentaran als participants. Aquells centres que s’hi vulguin presentar ho podran fer fins al 7 de març del 2022.

A continuació, els alumnes que participen en l’edició d’enguany caldrà que dissenyin, elaborin i presentin un treball sobre consum responsable, consistent en un cartell interactiu sobre el consum circular i responsable. El treball en format electrònic es pujarà a l'espai virtual habilitat a aquest efecte al lloc web www.consumopolis.es.

Els equips seleccionats obtindran un primer premi de 1.000 €, un segon de 700 € i un tercer de 300 € per al centre educatiu, segons el seu lloc a la classificació.



Comentaris