III Ruta de l’Art 2022 als aparadors de l’ABBC

A una 60ena de comerços 

Ahir a la tarda, vigília del 8-M, es va donar el tret de sortida de l’experiència, protagonitzada pòsters de dones realitzades per 11 fotògrafs de l’AFIC 


Imatge facilitada per la institució.


Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 08/03/2022 


Aquesta setmana s’ha posat en marxa la ‘III Ruta de l’Art 2022 als Aparadors’ de Blanes, coincidint amb la commemoració del 8-M, és a dir: el Dia Internacional de la Dona. La tercera edició de l’experiència, que consisteix en fer un recorregut pels establiments comercials participants per poder gaudir d’una exposició itinerant a través dels seus aparadors, té la dona com a principal protagonista.

Per això, es va triar la vigília del 8-M, ahir a la tarda, per fer el tret de sortida d’aquesta exitosa iniciativa, organitzada per l’ABBC, l’Associació de Comerciants de Blanes Centre, amb el suport de l’Àrea de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes, que ha ajudat a l’entitat comercial a sol·licitar una subvenció per organitzar la ruta. Si en les dues primeres edicions l’exposició la composaven peces d’artistes plàstics de Blanes o afincats al municipi, ara es tracta de fotògrafs.

Les han cedit 11 autors de l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes, l’AFIC, que ha col·laborat en la confecció i cessió de les obres d’art en imatges. Per donar el tret de sortida, ahir a la tarda es van trobar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa; el president de l’ABBC, Lluís Pascual; el primer tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Comerç, Jordi Urgell; Jordi Roig en representació de l’AFIC; la regidora d’Acció Social i Igualtat, Marian Anguita; així com membres de la junta de l’ABBC.

Tots i totes es van citar en un lloc emblemàtic, directament relacionat amb l’efemèride: el monument a la ‘Dona Puntaire’ que hi ha a la cruïlla del Carrer Esperança amb el Carrer de la Camadassa, en ple nucli històric de la vila. El president de l’ABBC i l’alcalde de Blanes es van mostrar molt satisfets que l’exitosa experiència hagi arribat a la tercera edició, tot desitjant que, una vegada més, sigui un atractiu element que contribueixi a donar vida tant als comerços de la ciutat com al propi municipi.


11 fotògrafs 59 comerços 

La ‘III Ruta de l’Art als Aparadors 2022 continua perseguint el mateix objectiu que en les dues primeres edicions: guanyar en visibilitat i donar un al·licient afegit als clients i els vianants que passegen per Blanes. S’han adherit tot tipus d’establiments: de roba, alimentació, llibres, esports, estancs, llibreries, òptiques, farmàcies, joieries....

Per la seva banda, els i les fotògrafs que han cedit la seva obra sumen un total d’11, i la gran majoria sumen més d’una obra que ara contribueix a lluir més als aparadors que l’allotgen. Els 11 fotògrafs i fotògrafes són: Antònia Borràs, Daniel Bron, Francesc Carrión, Joan Membrives, Josep Salip, Jonathan Gascó, Juan Laguna, Lluís Mateu, Montserrat Moraleda, Núria Briansó i Josep Palaus.

Per fer més còmoda la passejada a través de l’exposició itinerant a l’aire lliure que proposa la ‘III Ruta de l’Art’ l’Associació de Botiguers de Blanes Centre ha editat una guia que recull les 59 botigues que participen en l’experiència, proposant una ruta de seguiment que es pot fer a peu en pocs minuts. La ruta es podrà seguir durant tot el mes de març, i compta amb el suport de la Cambra de Comerç de Girona i la Generalitat, entre d’altres.



Comentaris